VojvodinaCafe - Vojvodina na dlanu
  • Najnovije vesti RSS Feed

   30.11.2016 21:21
   Kliknite da pročitate celu vest

   Fudbaleri Vojvodine i Partizana remizirali su bez golova u derbi meču 18. kola Superlige Srbije. Prvi put posle više od osam godina duel dva velika rivala završen je bez pogodaka, a ovaj rezultat sa "Karađorđa" najviše odgovara lideru SL Crvenoj zvezdi. Crno-beli su bili bliži pobedi u Novom Sadu, dva puta su pogađali okvir gola, Valeri Božinov je pogodio stativu u 58. minutu, a Leonardo prečku u 92. I Voša je imala nekoliko dobrih prilika, najbolju u poslednjim sekundama preko Malbašića.
   29.11.2016 09:24
   Kliknite da pročitate celu vest

   Najveća regionalna pop zvezda Zdravko Čolić nastupiće u novogodišnjoj noći na Trgu slobode u Novom Sadu. Gradski čelnici najavili su da će konačni spisak izvođača koji će nastupiti za Novu godinu saopštiti sredinom decembra, ali da im je bilo bitno da hedlajnera zakažu na vreme budući da Čolić ima jako gust raspored.
   21.11.2016 10:41
   Kliknite da pročitate celu vest

   Vlade Srbije i Mađarske su potpisali sporazum kojim je Tisa postala međunarodna plovna reka. To je izjavila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ističući da je Tisa tako postala deo evropskog plovnog koridora Rajna - Dunav.
   20.11.2016 10:36
   Kliknite da pročitate celu vest

   U vetrozaštitnom pojasu na putevima Opštine Vrbas u toku je sadnja drvenastih i žbunastih biljnih vrsta. Odabrane brzorastuće vrste u punu vegetaciju ući će za tri godine. Oko 500 sadnica visokog drveća i 90.000 žbunastih vrsta biće posađeno na putevima opštine Vrbas u cilju vetrozaštite. Veoma značajnu donaciju u tu svrhu izdvojila je humanitarna organizacija "Karitas" kroz projekat smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa.
   17.11.2016 09:21
   Kliknite da pročitate celu vest

   Festival u slavu najhladnijeg godišnjeg doba održaće se na centralnom gradskom trgu tokom decembra i januara. Kako se navodi na zvaničnoj Fejbuk stranici "Winter Festa", Novi Sad će prvi put u svojoj istoriji imati pravi christmas market, kakav imaju evropske metropole, a posetioci će tokom trajanja festivala imati priliku da uživaju u kobasicama, perecama, kuvanom vinu, slatkišima i drugim đakonijama, prenosi portal mojnovisad.com.
   16.11.2016 22:32
   Kliknite da pročitate celu vest

   Grad Novi Sad je upravo izabran za omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine. Tako je naša Neoplanta – pored titule evropske prestonice kulture 2021. godine, koju je dobio pre mesec dana – postala i jedini evropski grad koji ima tu "duplu krunu". Posle finalne prezentacije projekta "Novi Sad – Otvara vrata", koju je održala novosadska delegacija, 11 članova stručnog žirija donelo je odluku da upravo Novi Sad ponese titulu Omladinske prestonice Evrope.
   15.11.2016 10:43
   Kliknite da pročitate celu vest

   Na ovim digitalnim vojnim habzburškim kartama koje se nalaze na interentu možete proučavati mesta u Vojvodini od pre 250 godina. Habsburzi su između 1763. i 1787. godine sprovodili prvo vojno mapiranje svog carstva, a karte su vrlo detaljne. Posle Karlovačkog (1699) i Požarevačkog mira ( 1718 ), celokupna teritorija današnje Vojvodine dolazi pod austrijsku (habzburšku) vlast.