VojvodinaCafe - Panika u Vršcu zbog lažnog euro-krema
 • Panika u Vršcu zbog lažnog euro-krema

  Nakon hapšenja Vrščanina J. K. (50), osumnjičenog da je od čokolade sakupljene na vršačkoj deponiji pripremao čokoladni krem, nastala je pometnja među građanima Vršca koji su doskora njegov prozvod kupovali po ceni od 250 dinara za pakovanje od 700 grama. Vrščani su lažni krem kupovali iako je bio zapakovan uglavnom u kanticama pavlake ili drugih mlečnih proizvoda i najčešće bez poklopca.  Međutim, kada je policija osumnjičila J. K. da je sastojke za čokoladni krem nabavljao na vršačkoj deponiji, mnogi su se uplašili za zdravlje zbog krema koji su kupovali ispod ruke.

  - Od prijatelja sam čuo da se na crno može kupiti „eurokrem“ u rinfuzi, pa sam rešio da ga probam. Nije mi bilo teško da ga nabavim jer ga je izgleda mnogo ljudi preprodavalo i očigledno su imali dobro razgranatu mrežu - objašnjava Aleksandar J.

  - Platio sam kanticu od 700 grama samo 250 dinara, ali kada sam ga uzeo pakovanje mi je zaista izgledalo grozno. Krem je bio upakovan u kanticu od pavlake, a umesto poklopca bila je kesa obmotana lepljivom trakom. Prodavac je na moje nepoverenje reagovao objašnjenjem da ga nabavlja u rinfuzu iz fabrike i da za pakovanje koristi različite ambalaže. Iskreno, nisam primetio da sa kremom nešto nije uredu kada sam ga pomirisao i probao - objašnjava on dodajući da je nedavno na isti način kupio još jednu kanticu ovog proizvoda.

  - Krem su jela i moja deca, a najčešće smo ga koristili za palačinke i kolače. Srećom se niko nije razboleo. Više nikada neću kupovati namirnice sumnjivog porekla - ističe Aleksandar.

  Policijska istraga o ovom slučaju još je u toku, a za sada je nepoznato da li je i koliko „krem sa deponije“ štetan po zdravlje.

  Još nije razjašnjeno ni kako je J.K. sa vršačke deponije nabavljao konditorski otpad, jer u komunalnom preduzeću tvrde da je ograđena i ima samo jedan ulaz u kome portiri rade 24 sata.

  Vršačka deponija prostire sa na 26 hektara, a po podacima iz komunalnog preduzeća za poslednih četiri meseca “Svislajn” je svojim traktorima dovezao 36.360 kilograma industrijskog otpada.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali