VojvodinaCafe - U petak u Novom Sadu sve besplatno
 • U petak u Novom Sadu sve besplatno

  Organizacioni odbor za proslavu Dana grada najavio je da će u Novom Sadu u petak biti besplatan gradski prevoz, parking i korišćenje klizališta i bazena na Spensu. Predsednica odbora Nada Kobac najavila je da će JKP "Vodovod i kanalizacija" 1. februara besplatno čistiti septičke jame, JKP "Put" će pojačano krpiti udarne rupe na saobraćajnicama širom grada, a JKP "Tržnica" će građanima deliti jabuke.  "Ideja je da se svi zajedno uključimo u proslavu grada, a potvrđen je dolazak 14 predstavnika naših gradova pobratima i prijatelja iz inostranstva, kao i 12 gradonačelnika i predstavnika gradova i opština Srbije", izjavila je Kobac.

  Na svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu biće uručena februarska nagrada dr Đorđu Petrovću. Nastupiće Kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković", multinstrumentalista Slobodan Trkulja i grupa "Garavi sokak". Kobac je najavila da će po završetku programa Bane Krstić iz "Garavog sokaka" pokloniti svoju pesmu "Zato ja volim Novi Sad" gradu, koja će na tak način postati pesma Dana grada.

  Novi Sad obeležava Dan grada u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada. Tog dana ustanovljeno je da grad dobije ime Neoplanta, koji su Srbi zvali Novi Sad.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali