VojvodinaCafe - Rat grafitima i plakatima u Novom Sadu
 • Rat grafitima i plakatima u Novom Sadu

  Grafiti "Vojvodina Republika" osvanuli su jutros na više punktova u širem centru Novog Sada. Crnim sprejom išarani su plakati stranke Treća Srbija, koja se zalaže za ukidanje autonomije Vojvodine. Preko plakata Treće Srbije ispisano je veliko slovo V, kao i natpis "Vojvodina Republika".  Pre deset dana u Novom Sadu su bili polepljeni plakati na kojima je pisalo "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu", koje je potpisala Vojvođanska partija.

  Ti žuto-plavo-zeleni plakati bili su prelepljeni plakata stranke Treća Srbija.

  Vojvođanska partija oglasila se jutros saopštenjem u kojem je od predsednika Skupštine Srbije zatražila da raspiše vanredne lokalne izbore u Novom Sadu i tako prekine s "političkim silovanjem" Novosađana.

  "Stopa kriminaliteta u našem gradu nikada nije bila veća i, što je još gore, u stalnom je porastu. Novim Sadom vladaju slučajni prolaznici kroz politički život našeg grada jer dve od pet vladajućih odborničkih grupa su se 'prekomponovale' i postoje osnovane sumnje da su kupovale glasove na prošlogodišnjim izborima", navodi se u saopštenju za javnost.

  Saopštenje se završava parolom: "Novi Sad - glavni grad Republike Vojvodine".

  Vojvođanska partija je članica Četvrte vojvođanske konvencije, koja je u aprilu prošle godine usvojila Deklaraciju "Vojvodina Republika", kojom se promoviše ideja formiranja "Savezne Republike Srbije", koju bi ravnopravno činili Srbija i Vojvodina.

  Na čelu Vojvođanske partije je Aleksandar Odžić, nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali