VojvodinaCafe - Ginis stiže na turijsku Kobasicijadu
 • Ginis stiže na turijsku Kobasicijadu

  Predstavnikci Ginisove knjige rekorda doći će u Turiju na ovogodišnju kobasicijadu, jer su organizatori obezbedili 8.500 evra za upis u zvaničan spisak kuće rekorda, saopštili su organizatori manifestacije koja će se održati od 22. do 24 februara. Rekordna kobasica biće izneta drugog dana, tačno u podne.  Član Upravnog odbora Turijske kobasicijade Vasa Marković rekao je da je cena upisa koja iznosi 8.500 evra do sada bila prepreka za zvanični upis, ali ove godine su pronašli dovoljno sponzora da pokriju troškove neophodne za ulazak u "Ginisovu knjigu rekorda".

  "Mi smo trubili kako pravimo najdužu kobasicu na svetu, što jeste istina - najduža je. Ali, nismo imali novca za upis, što će nam sponzori ove godine omogućiti", rekao je on.

  Kao i sve prethodne, i ova, 29. po redu Kobasicijada biće humanitarnog karaktera, a delove rekordne kobasice od 2029 metara dobiće oni kojima je dobar zalogaj najpotrebniji, poput bolnica i Dečijeg sela.

  Promocija manifestacije u Dunavsku ulicu u Novom Sadu dolazi 15. februara, dok će centralni događaj u Turiji trajati od 22 do 24. februara.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali