VojvodinaCafe - Kobasicijada Turija 2013
    • 29. Kobasicijada Turija 2013.

      Tradicionalna turistička i kulinarska manifestacija "Kobasicijada" održava se od 22. do 24. februara 2013. godine u Turiji, pored Srbobrana. Početak kobasicijade je u 8:00 h ujutro. Kobasicijadi će prethoditi tri promocije, od kojih su dve već održane u Somboru i Subotici, a u Novom Sadu će biti održana 15.2.2013. I ove godine, ljubitelji dobrog zalogaja, imaće priliku da uživaju u najukusnijim turijskim kobasicama.



      Na 29. po redu "Kobasicijadi" takmičiće se majstori mesarskog zanata u pravljenju kobasica i drugih proizvoda od mesa.

      Kobasicijada se već godinama nalazi u Kalendaru međunarodnih turističkih manifestacija, a domaćini ove manifestacije su ove godine sebi postavili zadatak da obore Ginisov rekord u dužini kobasice. Čuvena turijska mega-kobasica, koju će danima praviti desetak najboljih mesara, prodavaće se na metar.

      Kao i sve prethodne, i ova, 29. po redu Kobasicijada biće humanitarnog karaktera, a delove rekordne kobasice od 2029 metara dobiće oni kojima je dobar zalogaj najpotrebniji, poput bolnica i Dečijeg sela.

      Kobasicijada, jedan od poznatijih i verovatno najukusnijih vojvođanskih turističkih brendova, održava se u Turiji i dočekuje goste iz svih delova Srbije, a stižu i na desetine turističkih grupa iz susednih država – Mađarska, Hrvatska, Republike Srpske, ali i drugih evropskih država.

      Program Kobasicijade u Turiji 2013.

      Prodaja kobasica počinje od 8 h (u ponudi su sveže i suve kobasice, proizvodi od mangulice, domaći čvarci i svinjska mast)

      Kulturno-umetnički program od 10 h.

      Klanje svinja na tradicionalan način, sa slamom; demonstracija brzog klanja svinja (Šidski mesari).

      Ceo dan roštilj, pečene kobasice i sl.

      U petak koncert u sporskoj sali – folklor.

      U subotu koncert na centralnoj bini od 18 h.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)