VojvodinaCafe - Atoms For Peace dolaze na Exit
    • Atoms For Peace dolaze na Exit

      Sastav Atoms For Peace je eksperimentalna rok grupa osnovana 2009. u Los Anđelesu, koji predvode muzičari Tom Jork (Radiohead) i Fli (RHCP) nastupiće na ovogodišnjem festivalu Exit koji se od 10. do 14. jula održava u Novom Sadu. Osim pomenutih muzičara bend čine i Najdžel Godrih (Radiohead), Džoi Vejronker (Beck/R.E.M.) i Mauro Refosko.



      U oktobru te godine po prvi put su nastupili na Echoplex festivalu u Los Anđelesu i oduševili publiku i kritiku svojim neobičnim spojem različitih muzičkih stilova.

      Do debi albuma čekalo se neko vreme, ali je zvanično najavljeno da će se u prodaji naći 25. februara pod nazivom „Amok“. Nešto ranije album je postavljen na internetu za besplatno preslušavanje.

      „Atoms For Peace nastali su kada smo Fli i ja zaglavili jedno veče slušajući Fela Kutija celu noć“, izjavio je Tom Jork. „Otkrili smo koliko je ogromna muzička energija sakrivena u našoj potencijalnoj kolaboraciji. To su ti momenti kada osetiš da se velike stvari dešavaju.“

      „Okarakterisani od svetskih medija kao "supergrupa", Atoms For Peace su u ovom trenutku jedna od najvrelijih tema na svetskoj muzičkoj sceni. Svi smo veoma uzbuđeni što ćemo zajedno sa publikom EXIT festivala imati jedinstvenu priliku da čujemo jedan od najtraženijih muzičkih sastava ove godine“ saopštio je Dušan Kovačević, strateški direktor festivala.

      Dragan Ambrozić, programski direktor glavne festivalske bine rekao je da će nastup Atoms For Peace biti jedinstvena prilika da domaća i regionalna publika čuje kako zvuče istinske muzičke legende u punom naponu snage, majstori muzike u novom izdanju u kome se gitarski zvuk pretapa u digitalni, rok u elektroniku, parole u poeziju.

      Ovo je prvi u nizu hedlajnera ovogodišnjeg Egzita koji je zvanično potvrđen. Domaća publika imaće priliku da uživa u ekskluzivnom koncertnom izdanju na prvoj turneji Atoms For Peace ikada.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)