VojvodinaCafe - Snoop Dogg i Bloc Party na Exitu
 • Snoop Dogg i Bloc Party na Exitu

  Legenda hip hop muzike Snoop Dogg i jedan od najvećih svetskih bendova indi rok scene Bloc Party, nastupiće na Egzit festivalu koji će trajati od 10. do 14. jula. Tačno je dve decenije od sada već istorijskog, čuvenog debi albuma „Doggystyle“, koji je pretvorio lik Snoop Dogga u planetarni fenomen.  Reč je o izdanju koje je na nezaboravan način, ne gubeći na zvučnoj ozbiljnosti, unelo oštar ulični humor u svet hip hopa, kojim su u to vreme vladali uglavnom razni muzički gangsteri.

  Danas je Snoop jedan od najprepoznatljivijih muzičara sveta. Taj status zaradio je vešto kombinujući svoju najveću ljubav, rep muziku, sa drugim muzičkim stilovima kroz saradnje sa pop zvezdama kao što su Keti Peri i Ališa Kiz, ali i producentima elektronske muzike poput Dejvida Gete i Boba Sinklara.

  Stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime Snoop Lion najavljuju njegov sledeći album „Reincarnated“, ali i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po ovom karipskom ostrvu.

  „Ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe“, tvrdi muzičar.

  Poseban specijalitet ovogodišnjeg Egzita biće Bloc Party, koji spadaju u elitu savremene globalne alternativne rok kulture. Ovo će biti njihov premijerni nastup pred publikom u Srbiji i regionu.

  Posle uspeha genijalnog prvog singla „She’s hearing voices“, svojim debi albumom „Silent Alarm“ obezbedili su status instant zvezda indi rok scene, osvajajući nagradu za album godine i najbolji novi bend, prema izboru najuticajnijih muzičkih časopisa.

  Sledeći album „A Weekend In The City“ doneo je 2007. još gitarskog glamura i pregršt bitnih, emotivnih pesama, nametnuvši Bloc Party kao nosioce nekih od najznačajnijih svetskih festivala.

  Posle pauze od četiri godine, u 2012. izdali su dugoočekivani, povratnički album „Four“, koji je doživeo veliki uspeh i izazvao brojne pozitivne kritike.

  „Bloc Party je bend koji na Egzitu zatvara jedan magični krug, imajući u vidu da smo Franz Ferdinand i Arctic Monkeys, predstavnike ove briljantne generacije britanskih rock revolucionara već imali priliku da čujemo na Petrovaradinskoj tvrđavi“, navode organizatori festivala.

  Kada je reč o Dance Areni, za sada je potvrđen nastup najbolje DJ na svetu za 2012. u izboru referentnog vodiča „Resident Advisor“. U pitanju je Seth Troxler, čovek čije je inovativno ukrštanje tehno i haus zvukova pomerilo granice elektronskog zvuka u budućnost.

  Nastup je potvrdio i legendarni Dubfire, nekadašnji član čuvenog i kod nas omiljenog njujorškog producentskog dua Deep Dish, kao i mnogi drugi: Pan-Pot, Matador live, SubbAn b2b Adam Shelton, Apollonia i Deniz Kurtel.

  Organizatori posebno ističu X-bass program koji se realizuje u saradnji sa UKF, najvećom svetskom platformom za andergraund muziku, kao i do sada potvrđene izvođače na ovoj bini – DJ Fresh Live, Friction, Skism...

  Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 5.990 dinara, i mogu se kupiti na gigstix.com kao i na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi.

  Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na [email protected].
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali