VojvodinaCafe - Uskoro nas očekuje Guči made in Ruma
 • Uskoro nas očekuje Guči made in Ruma

  Kompanija "Kering grupa" pod čijim krovom posluju brendovi Guči, Puma, Iv Sen Loran i drugi od danas radi u Rumi. Ministar finansija Mlađan Dinkić i izvršni direktor Kering grupe Žan-Fransoa Palu potpisali su ugovor o podsticanju direktnih investicija, a u Rumi će biti uloženo šest miliona evra i zaposleno 120 radnika.  Kering grupa je u Rumi kupila kožaru, gde će obnoviti fabriku za proizvodnju kožne galanterije luksuznih brendova, a za svakog novozaposlenog Vlada Srbije je odredila subvencije od 8.000 evra.

  Dinkić je posle potpisivanja ugovora istakao da je za fabriku kože u Rumi pronađen najbolji mogući strateški partner, jer se radi o jednom od najvećih svetskih proizvođača obuće i modnih dodataka od kože.

  Kompanija koja proizvodi brendove, kao što su Guči, Puma, Sen Loran i drugi svetski poznati brendovi, od danas radi u Srbiji, rekao je Dinkić i dodao da je Kering u prošloj godini imao promet od 10 milijardi evra.

  Prema njegovim rečima, ono što je bilo dovođenje Fijata u "Zastavu", to je Kering grupa za fabriku kože u Rumi, jer se radi o jednoj od najjačih kompanija u industriji kože i obuće.

  Palu je istakao da je ta kompanija odabrala Rumu za svoje ulaganje jer ima dobru reputaciju u industriji kože i da će ta tradicija biti nastavljena i u budućnosti.

  On je rekao da će kompanija raditi na povećanju kapaciteata fabrike, modernizaciji mašina i uvođenju novih tehnologija.

  Investitor Kering je svetski lider na polju odeće i modnih dodataka, koji je razvio grupu jakih luksuznih, sportskih i lajfstajl brendova: Guči, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopheor Kane, Stella McCartney, Sergio Roši, Boućeron, Girard-Perregaux, JeanRićard, Qeelin, Puma, Volcom, Cobra, Electric i Tretorn.

  Kering grupa je prisutna u više od 120 zemalja. U 2012. ostvarili su prihod od 9,7 milijardi evra i imaju 33.000 zaposlenih.

  Inače, ekskluzivne cipele poznatih marki delom se već proizvode i u fabrikama "Prodžeti“ u Vladimircima, Somboru i Vršcu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali