VojvodinaCafe - Tamburica fest 2013 28. i 29. juna
 • Tamburica fest 2013 28. i 29. juna

  Tradicionalni, šesti po redu, svetski Tamburica Fest održaće se 28. i 29. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. Za titulu pobednika takmičiće se preko deset tamburaških orkestara iz različitih zemalja. Organizatori ovogodišnjeg Tamburica festa istakli su da je festival humanitarnog karaktera i da će prihod od prodatih ulaznica biti doniran u dobrotvorne svrhe.  "Pola sredstava će biti usmereno za rekonstrukciju i obnovu oštećenja Petrovaradinske tvrđave, a drugu polovinu ćemo donirati Dečijem selu u Sremskoj Kamenici", rekao je direktor festivala Jovan Pejčić.

  Pored takmičarskog dela, posetioce očekuje i revijalni deo takmičenja na kom će nastupiti Zvonko Bogdan i Halid Bešlić, kao i specijalni gosti iz Rusije.

  Sve je počelo 2008. godine. u Deronjama u Vojvodini, najtamburaškijem selu na svetu, sa najviše tamburaša po glavi stanovnika. Živopisno selo u opštini Odžaci oduvek je bilo poznato po vrhunskim tamburašima koji su odlazili u svet i promovisali tamburašku muziku. Zato nije slučajno što je Tamburica fest rođen baš u Deronjama. Od prošle godine održava se i u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, poznatoj i po 8 tamburaša Janike Balaža.

  Ulaznice za 6. Svetski Tamburica Fest u prodaji na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu:

  - Pariski magazin, Kralja Aleksandra 14
  - Knjižara „Bulevar Books“ (zgrada Aleksandar)
  - Knjižare „Serendipiti“ (Spens i Merkurova zgrada u Rumenačkoj 150)
  - Kafe bar „Macchiato“ u tržnom centru „Merkator“

  Prvi dan festivala, 28. jun - 250 dinara
  Drugi dan festivala, 29. jun - 250 dinara
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali