VojvodinaCafe - Počela rekonstrukcija stadiona Vojvodine
 • Počela rekonstrukcija stadiona Vojvodine

  Rekonstrukcija stadiona Vojvodine počela je danas, a prvi potez građevinara bio je rušenje stare klupske kuće sa svlačionicama. Uprkos tome što je ovaj poduhvat najava da će se Karađorđe pojaviti u novom i modernijem ruhu, deo navijača Vojvodine teško je primio ovu vest, jer je “kućica” godinama unazad važila za simbol i dokaz posebnosti novosadskog gradskog stadiona.  Predsednik Upravnog odbora "stare dame" Ratko Butorović kaže da će fudbaleri, zbog radova, u prvenstvenom duelu Vojvodine i Crvene zvezde koristiti prostorije Atletskog kluba.

  Najvećem gradskom stadionu neophodno je renovinaranje po međunarodnim standardima, kako bi "crveno-beli" mogli da igraju svoje evropske mečeve kod kuće.

  Dugo je Ratko Butorović apelovao na gradske vlasti Novog Sada da prepoznaju potrebu da se Stadion "Karađorđe" renovira i prilagodi uslovima koje propisuje UEFA.

  U jednom trenutku popularni Bata čak je i pripretio da će poslednja utakmica sezone, između Vojvodine i Crvene zvezde, biti odigrana pred praznim tribinama i da će to biti svojevrstan znak upozorenja.

  To se neće dogoditi, otkriva Butorović.

  Dakle, "Karađorđe" će prvo, za samo 25 dana, dobiti južnu tribinu, umesto stare, dobro poznate, ali i oronule zgrade. U sklopu novog "Juga" biće najmodernije svlačionice za igrače, sudije, delegate, soba za doping kontrolu i sve ono što UEFA traži za evro-utakmice, a što sadašnji "Karađorđe" nije imao i zbog čega je pretilo da Voša ovog leta odustane od kvalifikacija za Ligu Evrope.

  Kasnije, kada prioritet bude završen, počeće se sa rekonstrukcijom "Istoka", koji će biti podignut u novi "Severa" i tada će, kada sve bude završeno, "Karađorđe" biti moderan stadion, sa "fensi" semaforom, reflektorima i tribinama kapaciteta 22.000 sedećih mesta, umesto sadašnjih 12.000.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali