VojvodinaCafe - Bez obnove magistrale Kikinda - Beograd
 • Bez obnove magistrale Kikinda - Beograd

  Ni ovog leta ništa od nastavka rekonstrukcije magistrale Kikinda - Beograd. U “Putevima Srbije”, koji su investitor, poručuju da u ovom javnom preduzeću ima volje da napokon oživi razrovana trasa od 18 kilometara, ali da je posao zamro pre dve godine na šestom kilometru, prevashodno usled nemara zrenjaninskih putara i uporedne neodgovornosti države.  Novo, ko zna koje po redu, odlaganje nastavka rekonstrukcije, najavio je Zoran Stojisavljević, jedan od direktora u “Putevima Srbije”, koji je u Kikindi saopštio da je upravo zapušteni drum Kikinda - Bašaid, u pravcu prestonice, zasada nerešiva briga. On napominje da su “Putevi Srbije” u poslednju rekonstrukciju ove važne saobraćajnice uložili oko 365 miliona dinara. Cifra, u svakom slučaju, za respekt.

  - Nedaće su nastupile kada je izvođač, zrenjaninski “Vojvodinaput”, lane zapao u nedaće, pa znatno okasnio u poslu, iako mu je već bio uplaćen predviđeni novac - veli Stojisavljević. - I da su Zrenjaninci ispoštovali ugovorene rokove, ne bi se u celini završilo planirano.

  Stojisavljević kaže da “Putevi Srbije” na računu imaju 65 miliona dinara za ovu investiciju. Ovim parama samo bi se pokrio mali deo preostalih radova. Nema za ovu godinu, naglašava Stojisavljević, ni približno dovoljno novca u kasi ovog državnog preduzeća, što je neminovno uslovilo osetnu investicionu restrikciju.

  U tom smislu pitanje je kada će na dnevni red doći obnova puta Kikinda - Bašaid. Prvobitno je celokupan poduhvat obnove procenjen na 570 miliona. Sada je, prema računici “Puteva Srbije”, suma narasla na oko 650 miliona dinara. Kako stvari stoje, radova na nedovršenoj trasi ove godine neće biti - ni u magli.

  Za sada je u potpunosti obnovljena tek trećina puta Kikinda - Bašaid. Još pretprošlog leta ostrugan je i tako ostavljen asfaltni sloj u dužini od nekoliko kilometara. Kolovoz je krajnje nesiguran, učestale su saobraćajne nezgode. Pojedinci su, zbog pretrpljene štete na autima, u međuvremenu tužili “Vojvodinaput” iz Zrenjanina.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali