VojvodinaCafe - Zbog čega je posečen park u Čurugu?
 • Zbog čega je posečen park u Čurugu?

  Park ispred lokalne crkve u Čurugu posečen na inicijativu lokalne samouprave. Neki meštani misle da je to urađeno zbog koncerta Miroslava Ilića u tom mestu. Kako piše portal 021, navodno je planirano da se na mestu na kom su srušena stabla izgradi plato. Međutim, meštani Čuruga smatraju da je sve to urađeno zbog najavljenog koncerta folk pevača Miroslava Ilića za seosku slavu, Spasovdan.  "Park je uspeo da preživi Drugi svetski rat, ali ne i političare iz žabaljske opštine. Napravili su prazan prostor ispred crkve, popločali ga behatonom i najavili koncert Miroslava Ilića", rezigniran je jedan Čuružanin, koji je želeo da ostane anoniman.

  Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić demantuje da su stabla pala zbog Ilićevog koncerta i dodaje da je projekat uređenja platoa pripremljen uz saglasnost opštinske uprave i odeljenja za urbanizam. Božić kaže da je park posečen jer je bio, kako navodi, "ruglo".

  "Tu su nekada izviđači, s obzirom da je Čurug bio poznat i po izviđačima i dolasku izviđača iz ostalih mesta, svake godine za 1. maj sadili po neko drvo, bez plana, bez projekta i, naravno, to se na kraju pretvorilo u stvarno jedno ruglo ispred crkve. Godinama se nije moglo prolaziti kroz taj park", kaže Božić za 021.

  Pre odluke o rušenju nije bilo javne rasprave, međutim, Božić tvrdi da ona i "nije obavezna, budući da su meštani demokratski izabrali svoje predstavnike u opštinskoj vlasti".

  "U početku to, normalno, deluje kao šok, međutim, lokalna samouprava nikada ne radi bez konsultacije sa građanima. S obzirom da su legitimni predstavnici građana Čuruga u savetu mesne zajednice izabrani na izborima prošle godine 5. avgusta naravno da oni mogu donositi odluke u ime građana Čuruga i naravno funkcioneri lokalne vlasti u opštini Žabalj", tvrdi Božić.

  Prema njegovim rečima, za ovaj posao nije bio neophodan paraf Zavoda za zaštitu prirode, jer se porušena stabla ne nalaze na listi zaštićenih vrsta.
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od nenad.bds
   nenad.bds -
   Ovako je to 'ruglo' izgledalo pre tri meseca.   Nego - video sam na više mesta da su drveta iskrčena ispred crkava.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali