VojvodinaCafe - Ritual Fest 2013 na Petrovaradinskoj tvrđavi
    • Ritual Fest 2013 na Petrovaradinskoj tvrđavi

      Manifestacija Ritual Fest, druga po redu, održaće se 7. i 8. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. Očekuju vas tri bine na kojima će svirati više od pedeset izvođača različitih žanrova. Ove godine predstaviće se dva saund sistema – Shalamanda HiFi (Austrija) i Digitron Sound System (Hrvatska), kao i više od pedeset izvođača na nekoliko žanrovski različitih bina.



      Ritual Fest je prošle godine prvi put u Srbiji predstavio "custom made" ozvučenje - saund sistem - iskonstruisano na takav način da pojačava bas vibracije do 60Hz, čime pruža potpuno nov doživljaj muzike, pritom dizajnirano da ne oštećuje sluh.

      Jedan od nosilaca ovogodišnjeg festivala jeste britanska drum&bass jungle legenda Remarc. "Don Amen brejka", kako ga mnogi nazivaju, svoj arsenal ekskluzivnih dubplate remiksa - što jungle, što reggae himni - predstaviće prvi put u Srbiji u subotu 8. juna. Pored ovog izvođača na Ritual Festu nastupiće i Brigadier JC, Fakofbolan, Golem, Rahmanee, I-Tal Jam i mnogi drugi...

      Tokom dnevnih aktivnosti posetioci će moći da vide izložbe novosadskih brendova odeće i nakita, kako se kontruiše i koristi saund sistem, prisustvuju tribinama itd.

      Za posetioce koji nisu iz Novog Sada, ove godine organizovan je hostelski smeštaj i besplatan kamp. Cena dvodnevnih festivalskih kompleta ulaznica je 1000 dinara do 1. juna, a do početka festivala 7. juna prodavaće se po ceni od 1200 dinara. Na dan festivala jednodnevne ulaznice će se prodavati po ceni od 800 dinara.

      Ova je manifestacija po prvi put održana u junu 2012. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Tokom tri festivalska dana predstavljeno je neformalno D.I.Y. obrazovanje (eng. Di Aj Vaj - Do It Yourself - uradi sam), putem prezentovanja kreacija mladih muzičara i muzičkih producenata, inženjera zvuka, plesnih koreografa, akrobata sa vatrenim rekvizitima, kulinara, slikara, fotografa i sportista.

      Dnevni program bio je predviđen za likovne izložbe, izložbe dizajna i fotografije, kao i izlaganje domaćih i regionalnih brendova odeće i nakita. Održane su radionice korisnog modifikovanja i recikliranja sekundarnih predmeta i hrane, pustovanja vune kao starog zanata, škola žongliranja i sportske discipline parkur. U noćnom delu Ritual Festa nastupili su mnogobrojni izvođači iz Srbije i regiona. Program se sastojao od koncerata muzičkih grupa, nastupa disk džokeja, i predstavljanja novog koncepta festivalskog muzičkog programa, zasnovanog na saund sistem kulturi.

      Više o festivalu pročitajte na zvaničnom sajtu.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)