VojvodinaCafe - Tornado protutnjao selima oko Inđije
 • Tornado protutnjao selima oko Inđije

  Sela Ljukovo i Golubinci kod Inđije danas je pogodio tornado koji je, prema rečima meštana, nosio krovove i plastenike u velikom broju domaćinstava, a oštećeno je i između 30 i 40 spomenika na lokalnom groblju, prenosi Blic. Na snimku koji im je poslao čitalac iz Ljukova Dragan Novaković vidi se prolazak tornada trasom pruge između tog sela i Golubinaca.  Kako javlja reporter "Blica" sa lica mesta, šteta je mnogo veća nego što se u prvi mah učinilo. U selu je vidljiva materijalna šteta, jer je razorna oluja raznosila delove krovova i druge predmete, a uništen je i veliki broj plastenika.

  Dragan Novaković kaže za "Blic" da se tornado pojavio između sela Ljukovo i sela Golubinci nešto pre 13 časova.

  - Trajao je nekih 10-ak minuta, s tim da sam ja bio u kući prvih par minuta kad se to dešavalo tako da je snimak "samo" 6 minuta. Moji utisci i utisci mog oca se i čuju na snimku. Neverovatno je tako nešto doživeti na našim prostorima i osećaj je definitivno zastrašujuć. Što bi rekao naš narod: Ne ponovilo se!- kaže ovaj meštanin Ljukova.

  Pre tornada koji je snimio Novaković, pojavio se još jedan između Ljukova i Putinaca.

  - Moram samo da napomenem da je taj prvi prošao kroz Ljukovo i da ima poprilično puno štete u domaćinstvima i seosko groblje je poprilično uništeno. Dosta spomenika je izvaljeno i polupano... - kaže Novaković.

  Ovo inače nije prvi put da se tornado pojavljuje u Vojvodini. U aprilu je na udaru bio Banat, kada je selom Torda u opštini Žitište protutnjala oluja koja je veliki broj kuća ostavio bez krovova...

  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali