VojvodinaCafe - Humanitarna akcija za fruškogorske izvore
    • Humanitarna akcija za fruškogorske izvore

      Rotari klub (Rotary) Novi Sad-Dunav prikupio je više od 600.000 dinara u humanitarnoj akciji za uređenje izvora pitke vode na Fruškoj gori. Ovaj klub ta sredstva je prikupio od donacija tokom tradicionalne godišnje akcije "Takmičenje u kuvanju", koja je održana na novosadskoj plaži Štrand.



      Predsednik Rotari kluba Marin Barjaktarović rekao je agenciji Beta da na Fruškoj gori postoji više od 200 izvora prirodne pitke vode, koja okrepljuje izletnike i druge ljubitelje prirode, i koji su veoma važni i za svakodnevni život i opstanak bogate fruškogorske faune.

      Na "Takmičenju u kuvanju" učestvovali su rotari klubovi iz Srbije, Bugarske, Mađarske, a u revijalnom delu učestvovali su poznati novosadski restorani. Svi oni pripremali su hranu za više od 400 gostiju.

      Pobedila je ekipa Rotari kluba Ruse-Dunav iz Bugarske, drugo mesto osvojio je klub Petrovaradin-Fruška gora, a treće mesto su podelili Rotari klub Segedin-Tisa iz Mađarske i podmladak novosadskih rotarijanaca, Rotarakt klub (Rotaract) Novi Sad.

      O pobednicima je doneo odluku žiri, čiji su članovi bili i glumci iz kultne humorističke serije "Državni posao", koja se emituje na Televiziji Vojvodine.

      Rotari klub Novi Sad-Dunav je i pretodnih sedam godina organizovao isto takmičenje, a prihod je išao u humanitarne svrhe za pomoć bolnicama, slepim osobama, Crvenom krstu.

      Tokom prošlogodišnje akcije, rotarijanci su prikupili oko pola miliona dinara sredstava, takođe za izvore pitke vode na Fruškoj Gori.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)