VojvodinaCafe - Balkanska Minijada 2013 u Novom Sadu
 • Balkanska Minijada 2013 u Novom Sadu

  Međunarodni skup koji okuplja ljubitelje klasičnih Austin Mini automobila pod nazivom „Balkanska Minijada 2013“ biće održan u Novom Sadu od 28. do 30. juna. Centralni događaj biće organizovan u subotu 29. juna na Aerodromu Čenej. Peta "Balkanska Minijada" organizuje se u Novom Sadu. Mini klub Srbije se odlučio da ove godine goste iz inostranstva vodi u vojvođansku ravnicu.  Uz promociju seoskog turizma i Sportskog aerodroma Čenej, u najboljem svetlu predstavi turističke destinacije naše zemlje, a građanima najpoznatiji mali engleski auto.

  Do sada su svoj dolazak na skup potvrdili gosti iz 15 zemalja (Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija, Grčka, Poljska, Mađarska, Austrija, Engleska, Finska, Rusija, Slovačka, Nemačka, Bugarska i Italija). Na osnovu najava koje su organizatori dobili očekuje se da će se okupiti oko 100 Minija iz Srbije, regiona i Evrope.

  Ove godine skup započinje revijalnom vožnjom do Aerodroma Čenej. Kolona će krenuti sa parkinga Hotela Novi Sad (kod Železničke stanice) u subotu, 29. juna u 10 časova i 30 minuta. Centralni deo skupa biće organizovan na sportskom aerodromu gde će za učesnike biti organizovane različite igre i takmičenja (natezanje konopca, takmičenje u brzom menjanju točka, vožnja spretnosti, različite igre iz poznavanja Mini istorije i slično) i dodela nagrada najuspešnijima.

  Pored ovih takmičenja na Aerodromu su planirani odmor i druženje uz kotlić, kao i letenje i skakanje sa Aeroklubom Novi Sad. Oko 17h karavan će sa Aerodroma krenuti ka Novom Sadu. Planirano je da u 18h parkiraju automobile na Trgu slobode u Novom Sadu kako bi i Novosađani mogli da vide karavan, a i kako bi se gosti iz inostranstva i drugih gradova Srbije bolje upoznali sa centrom Novog Sada. Na Trgu će se zadržati do 20h.

  U subotu uveče, zajedno sa klubom Giardino, organizuje se velika tematska Mini Disco žurku na kojoj su svi dobrodošli. Dobar provod je zagarantovan uz muziku iz Velike Britanije.

  Skup je otvoren za sve zainteresovane posetioce.

  Satnica Balkanske Minijade:

  Subota, 29. jun

  10:30 Polazak kolone Minija na Aerodrom sa parkinga hotela Novi Sad
  11:00 Dolazak na Aerodrom, druženje, takmičenje i dodele nagrada
  17:15 Polazak sa Čeneja
  18:00-20:00 Revijalni deo programa na Trgu slobode u Novom Sadu
  22:00 Mini Disco Party u klubu Giardino

  Balkansku Minijadu 2013 organizuje Mini klub Srbije, a skup je podržala Turistička organizacija Srbije
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali