VojvodinaCafe - Vrh talasa Dunava prošao Bezdan
 • Vrh talasa Dunava prošao Bezdan

  Vodostaj Dunava kod Bezdana je od 14 časova u stagnaciji, a odbrambeni nasipi su izdržali vrh vodenog talasa koji se sa nivoom od 754 centimetara približio istorijskom maksimumu iz 1965. kada je bio 766 centimetara. To područje obišao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić koji je rekao novinarima da je situacija na tom delu Dunava pod kontrolom.  Marić je ocenio i da je lokalna samouprava u Somboru u saradnji sa nadležnim organima dobro reagovala.

  On je naveo da je situacija u toku Dunava najteža na nebranjenon delu kod Beočina gde je prethodnih dana došlo do evakuacije dela stanovništva iz vikend naselja.

  Načelnik Sektora je najavio da će nadležni pratiti sistuaciju sa vodostajem Dunava do subote, objasnivši da je zbog velike vode, koja ne može tako brzo da otekne, to neophodno svakodnevni raditi.

  Prema njegovim rečima u sprečavanju posledica poplava angažovani su svi raspoloživi resursi Sektora za vanredne situacije iz Vojvodine kojima su u pomoć pristigli spasilački timovi iz Niša i Kraljeva.

  Nema opasnosti od izlivanja Tise i Tamiša

  Za sada nema opasnosti od izlivanja reka u srednjem Banatu. Tisa u Novom Bečeju je u porastu a redovna odbrana uvedena je na letnjim nasipima. Tamiš nije dostigao nivo redovne odbrane u Jaši Tomiću i Sečnju, ali je sinoć i tamo pala velika količina kiše koja je meštanima nekih ulica donela i probleme.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali