VojvodinaCafe - Nova bina na Exitu - Xperiment Gaia Trance Stage
 • Novo na Exitu - Xperiment Gaia Trance Stage

  Exit festival otvara još jedno novo poglavlje. Doprinos sjajnoj energiji i atmosferi daće muzički pravac koji je do sada imao prilike da bude predstavljen kroz nekoliko bina ali pojedinačno. Od ove godine, posetioci će imati priliku da na "Xperiment Gaia Trance Stage-u" čuju nekoliko stranih i mnoštvo domaćih producenata i DJ-eva trance muzike. Headliner ove bine biće Joti SIdhu aka Psychaos i Christof Drouillet aka Absolum.  Kroz sva četiri festivalska dana, predstaviće se dva strana umetnika i više domaćih izvođača, kako kroz live nastupe svetski poznatih producenata tako i kroz setove vrsnih i dugogodišnjih DJ-eva koji trance scenu godinama neguju organizujući žurke i festivale širom Srbije.

  Od domaćih producenata, nastupiće: Arhetip, Hardy Veles, Magnetic, Manmachine, Middle Mode, 
Molok, Offline, Pion, Solar Kid, Sonic Entity, The Riddler. Pored navedenih producenata, muzički program će svojim setovima upotpuniti DJ-evi: Buca, Buconi, Čeda, Damir, Dica, Dovla, Luka, Manda, Max, Moca, MarkPanic, Pura, Sale L&S, Sivi, Stole, Vlada.

  Već u prvim danima promotivnih aktivnosti, publika je oduševljeno prihvatila saradnju Exit organizacije i Xperiment DJ tima čime se Exit familija proširuje i dalje.

  Joti Sidhu počinje da se bavi DJ'ingom u barovima i klubovima u Brighton-u sa svega 17 godina, puštajući tada Acid House muziku. Prvi nastup u inostranstvu imao je u septembru 1990. godine, na "Fort de Shampigny-u" sa D-Shakeom i drugim vodećim izvođačima toga vremena. Nedugo zatim, Joti ide korak dalje i počinje da se bavi muzičkom produkcijom. 1992. godine pod okriljem Dave Allen-a (producent grupe "The Cure") i Andy Wright-a (producent "Massive Attack-a" i "Eurythymics-a") radi kao programer i stiče neophodna iskustva.
  Prvi solo album (pod projektom PSYCHAOS) objavio je 1999. godine za prestižni britanski "Atomic Records" pod imenom "Cause and Effect", a nakon toga je usledila serija izdanja na istoimenom label-u.
  Prateći svetske trendove u muzičkoj produkciji, Joti pravi određene promene u svom radu zadržavajući prepoznatljiv muzički stil i pod imenom Joti Sidhu izdaje drugi studiski album "Punktuator".

  Kristof Absolum je čovek iza 3D Vision Recordings, etikete koja zauzima lidersku poziciju na tržištu trance muzike . Učestvovao je u muzičkom poslu dosta dugo, oslobađajući svoju prvu ploču nazad u 1988. u čistom stilu novog talasa 80-ih .
  On je producent i DJ , koji je počeo da proizvodi trans sa svojim bendom Transvave u 1994 , što je bio jedan od najpopularnijih trance projekata u to vreme, sa video klipom koji se emitovao na glavnim svetskim TV kanali kao što su MTV, VIVA , MCM...
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali