VojvodinaCafe - Nastavak izgradnje obilaznice oko Zrenjanina
 • Nastavak izgradnje obilaznice oko Zrenjanina

  U Zrenjanin je iz Beograda stigla lokacijska dozvola za nastavak izgradnje obilaznice oko tog banatkog grada, koja je započeta još pre dve decenije, potvrdio je gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak. On je, gostujući u emisiji radija "Zrenjanin", rekao da je danas stigla lokacijska dozvola i da to predstavlja dobar znak za investicije i ispunjavanje predizbornih obećanja gradske koalicije, koju čine SNS i SPS.  To je, posle rešavanja imovinsko pravnih odnosa, sa vlasnikom 51 parcele i bespravno izgrađenih kuća, uz dobijaje građevinske dozvole i projekta, bio uslov da se nastave davno započeti radovi.

  Do sada je izgrađen samo polukrak, dužine 4,8 kilometara, od raskrsnice magistralnog puta za Novi Sad do Mihalovačkog druma, odnosno prema Kikindi, a preostalo je još 7,4 kilometara, dva mosta i jedan nadvožnjak.

  Do spajanja poluprstena, kojim bi se povezao krak za Srpsku Crnju i Rumuniju, nedostaje 2,2 kilometra i jedan most na Begeju, a za krak prema Beogradu i celu obilaznicu mnogo više.

  Zrenjanjaninci strplljivo čekaju obilaznicu, mada su pre dve godine više puta javno protestovali, jer od prolaska kamiona kroz grad nemaju mira ni danju ni noću, dok zidovi kuća, ušorenih uz tranzitni put, popuštaju i pucaju pod naletom drumških krstarica.

  Direktor direkcije za izgradnju grada Goran Kravarušić ranije je rekao da se posle dobijanja lokacijske dozvole očekuje građevinska dozvolu od Javnog preduzeća Putevi Srbije, završetak projekta i na jesen početak radova na tom kraku obilaznice.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali