VojvodinaCafe - Happynovisad stage - Love for the underground
 • Happynovisad stage - Love for the underground

  Organizatori ovogodišnjeg Exit festivala bez kompromisa predstavljaju najnaprednije stilove elektronske alternativne muzike u 2013. godini. "Svih ovih godina se trudimo da dižemo lestvicu i prenesemo svoju viziju alternativne zabave. Ako pogledate naš program, na njemu se nalaze izvođači koji upravo ispituju granice kreativnosti" navode organizatori.  Prvo veče festivala rezervisano je za jednu od vodećih svetskih underground izdavačkih kuća, legendarni holandski Clone, iza koje stoji DJ Serge. Osnovana još 1993. godine, ova etiketa je ubrzo zaokupila pažnju javnosti zahvaljujući svom svežem pristupu klasičnim zvukovima Chicago house-a, Detroit tehna, elektra, diska i italo-diska. Boje Clone-a braniće Gerd, Alden Tyrell i Dexter.

  U subotu, 13. jula, na Happynovisad bini će ispred klupskog brenda koji jeste Leisure System nastupiti Dopplereffekt, Ikonika i Visionist. Leisure System već godinama unazad naziva kultni berlinski klub Berghain svojim domom. Ovaj pokret je za izuzetno kratko vreme prerastao standardne okvire klupske večeri, putovao celom Evropom od Moskve preko Haga do Londona i 2011. godine oformio i izdavačku kuću sa izuzetno kvalitetnim programom.

  Poslednje večeri festivala, Happynovisad bina će ugostiti Om Unit-a, Dawn Day Night i dBridge-a koji obeležava deseti rođendan svoje čuvene etikete Exit Records koja se rodila kao plod dugogodišnje ljubavi Darren-a White-a aka dBridge-a prema muzici. Od svog nastanka 2003. godine, Exit Records je postao vodilja u naprednoj elektronskoj muzici i podigao standarde kako u produkciji tako i u prezentovanju materijala. Ove godine se očekuje širok spektar izdanja koja će na najbolji mogući način obeležiti ovaj jubilej.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali