VojvodinaCafe - AIESEC organizuje projekat Život bez granica
 • AIESEC organizuje projekat Život bez granica

  Ovog leta, studentska organizacija AIESEC pruža sjajnu priliku za sve srednjoškolce da iskoriste svoje vreme na koristan i kreativan način. Drugu godinu za redom, projekat “Život bez granica“ osmišljen je tako da okupi veliki broj učenika srednjih škola i približi im toleranciju i omladinski aktivizam kroz zanimljive obrazovne i stvaralačke poduhvate.  Projekat će se održati u periodu od početka jula do sredine avgusta, i to u devet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Zrenjaninu, Jagodini, Pančevu i Kraljevu. Osim članova AIESEC-a, u organizaciji projekta učestvovaće 80 studenata iz raznih zemalja sveta.

  Godina 2013. je godina tolerancije po Ministarstvu omladine i sporta, što daje ovom projektu veliku važnost. Cilj projekta je da se podigne svest mladih o problemima koji nas okružuju i da se od njih razviju mogući mladi lideri koji će napraviti velike promene u našem okruženju.

  “Život bez granica” će se baviti temama koje obrađuju neke od najvećih problema mladih danas na koje se ne obraća dovoljno pažnje. S obzirom da se takvi problemi javljaju svuda u svetu, AIESEC ovim projektom želi da poveže studente iz inostranstva sa našim srednjoškolcima. U okviru radionica u Novom Sadu koje će držati studenti iz Češke, Slovačke, Turske, Poljske i Azerbejdžana, učesnici projekta će imati prilike da razmenjuju mišljenja, iskustva i ideje o raznim pitanjima koja se tiču tolerancije, nasilja, diskriminacije, kao i priliku da unaprede engleski jezik.

  Projekat će biti podeljen na dva dela. Prvi deo će se baviti temom tolerancije i trajaće od 15. do 28. jula, dok će drugi deo trajati od 5. do 18. avgusta i baviti se problemima okruženja. Radionice će se održavati u velikoj zgradi srednje ekonomske škole “Svetozar Miletić” u Novom Sadu.

  Studentska organizacija AIESEC poziva sve srednjoškolce da učestvuju u ovom projektu i pruže sebi priliku da steknu nova znanja, upoznaju različite kulture i urade nešto dragoceno za svoju okolinu. Projekat “Život bez granica“ pruža učenicima brojne mogućnosti, saznanja, drugarstva i zabavu. Sve što je potrebno jeste prijaviti se na https://podio.com/webforms/4307332/337672, a više informacija možete naći na sajtu http://www.aiesec.org.rs/zivotbezgranica/

  AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih kroz ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata i svojim programima internacionalnih praksi i organizovanjem humanitarnih, edukativnih i ekoloških projekata pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali