VojvodinaCafe - Najbezbedniji pešački prelaz u Novom Sadu
 • Najbezbedniji pešački prelaz u Novom Sadu

  Radnici JKP "Put" obeležili su pešački prelaz u Futoškoj ulici, kod Elektro-tehničke škole "Mihajlo Pupin", pri čemu je korišćena jedna od najsavremenijih metoda koja ima za cilj poboljšanje bezbednosti u saobraćaju. Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević rekao je da pešački prelazi obeleženi na ovaj način pružaju mnogo veću sigurnost pre svega za pešake, ali i za ostale učesnike u saobraćaju.  "Reč je o najsavremenijoj metodi u opremanju pešačkih prelaza koji imaju za cilj poboljšanje bezbednosti u saobraćaju, posebno u blizini škola. Ovo je prvo obeležavanje i osvetljavanje pešačkih prelaza na teritoriji Srbije i dobar primer koji treba slediti", rekao je Vukčević.

  Pešački prelazi obeleženi na ovaj način su posebno osvetljeni i izdvojeni kako bi vozači mogli bolje i lakše da ih uoče. Dodatnu uočljivost u uslovima smanjene vidljivosti, posebno u sumrak i tokom noći, omogućava pešački prelaz obeležen dvoslojnom plastikom koja ne proklizava i oznakama za školu.

  Osim ovog, obeležen je i pešački prelaz kod ambulante u Rumenačkoj ulici. Materijal su donirale austrijske firme "Swarco Futurit" i "Rembrantin", a vrednost donacije je oko milion dinara.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali