VojvodinaCafe - Kako će se finansirati Radio Televizija Vojvodine
 • Kako će se finansirati Radio Televizija Vojvodine

  NUNS i NDNV ukazuju da je rebalans republičkog budžeta za 2013. godinu diskriminišući po Javni servis Vojvodine i pozivaju Vladu da opredele sredstva i za vojvođanski javni servis. U pokrajini kažu da nemaju novca za finansiranje javnog servisa. Zakon o radiodifuziji je jasan - rad javnih servisa finansira iz TV pretplate. U slučaju finansiranja javnog servisa Vojvodine još uvek važeći zakon kaže da toj kući pripada 70 odsto prihoda od naplaćene pretplate u pokrajini.  Ministar Mlađan Dinkić, ili ne zna ili se pravi da ne zna za tu zakonsku odredbu.

  Profesionalna medijska udruženja poput – NDNV-a i NUNS-a, u svom saopštenju, kažu da je država obavezna da finansijski pomogne rad Javnog servisa Vojvodine.

  "Ovakav način finansiranja javnih servisa je loš primer uplitanja politike u rad medija" kaže predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

  Podsećamo, politička rasprava o osnivačkim pravima nad RTV Vojvodine između republike i pokrajine, vodila se pre nekoliko godina kada je predlogom statuta pokrajina tražila osnivačka prava. To pravo, Vojvodina tada nije dobila.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali