VojvodinaCafe - Kompleks novih sportskih terena u Temerinu
 • Kompleks novih sportskih terena u Temerinu

  Opština Temerin biće bogatija za dva velika sportska rukometna terena, na kojima će biti zastupljena i košarka i odbojka, kao i za dva opremljena dečja igrališta, u čiju će izgradnju biti uloženo ukupno sedam miliona dinara. Ovo je rezultat saradnje Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i same Opštine, uz jednako finansijsko učešće obeju strana.  U pitanju je još jedna u nizu akcija opštinske uprave nastala kao produkt uspešne implementacije Predloga strategije razvoja školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine, u čije se sprovođenje Temerin aktivno uključio kako bi se školski sportovi i rekreaktivne aktivnosti podigli na visok nivo javnog zdravlja.

  Potpisujući ugovor o realizaciji ove investicije, predsednik Opštine Temerin, Vladislav Capik, istakao je značaj ove saradnje za Opštinu koja je oduvek vodila računa o svojim sportistima i slovila za sredinu koja brine o aktivnostima i zdravlju svojih građana.

  Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu napomenula je da je zajedničko strateško planiranje pokrajinskih i lokalnih organa od suštinske važnosti za realizaciju novih programa i investicija, te da je u tom smislu primer saradnje sa Opštinom Temerin, koja jednako učestvuje u sufinansiranju, dobar pokazatelj odgovornosti nosioca javnih funkcija.

  Pokretanje samog projekta izgradnje poteklo je upravo od strane resornog člana lokalne samouprave, Milana Tepića, a izgradnja svih najavljenih sportskih objekata biće završena najkasnije do kraja 2013. godine.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali