VojvodinaCafe - Danas u 19h otvaraju se kapije EXIT Festivala 2013
 • Danas u 19h otvaraju se kapije EXIT Festivala 2013

  U Novom Sadu danas počinje 14. Exit festival, koji će do nedelje 14. jula okupiti posetioce iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata. Festival će trajati od 10. do 15. jula do ranih jutarnjih časova. Tokom ovih pet dana, EXIT festival će ugostiti oko 2000 akreditovanih izvođača (kako muzičkih tako i nemuzičkih sadržaja), na preko 20 bina i posetioce iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata.  Na samom otvaranju festivala, za koji se očekuje da će ga posetiti više desetina hiljada ljubitelja muzike i dobre zabave iz mnogih zemalja, glavna zvezda biće Najl Rodžers i njegov bend "Chic", a pre Rodžersa nastupiće hor "Viva Vox".

  Za Najla Rodžersa, generalni menadžer festivala Dušan Kovačević kaže da je, po njegovom mišljenju, najveći producent svih vremena u svetu muzike, koji stoji iza desetak najvećih hitova u istoriji muzike i koji je producirao najveće albume Madone, "Duran Duran", Dejvida Bouvija i mnogih drugih najvećih muzičara sveta.

  Po Kovačevićevim rečima, prvi dan ovogodišnjeg festivala biće posvećen konceptu brendiranja zemlje, jer, kako je kazao, Exit kao jedan od pozitivnih brendova Srbije želi da ukaže na važnost teme promocije Srbije i promocije imidža Srbije.

  Kovačević je u intervjuu Tanjugu naglasio da će Exit i ove godine dokazati da se s pravom nalazi na prestižnoj listi najboljih evropskih muzičkih festivala.

  "Ove godine smo se veoma potrudili da napravimo kvalitetan balans između novih ekskluzivnih nastupa i starih proverenih imena. Najveći ekskluzivitet ovogodišnjeg Exita je nastup 'Atoms for peace' koji zaista predstavlja pravi svetski ekskluzivitet zato što će ove godine nastupiti na samo nekoliko svetskih festivala", rekao je on.

  Tu su, dodao je Kovačević, još neki noviteti kao što je "Rudimental Live" koji osvaja sve evropske liste, pa Diplo i niz drugih izvođača koji na Festivalu nastupaju prvi put.

  "Sa druge strane tu su i našoj publici poznati i provereni izvođači kao što su Dejvid Geta, 'The Prodigy', Fatboy Slim, Nik Kejv, Snoop Dogg, koji ove godine nastupa kao Snoop Lion", rekao je Kovačević, ističući da će ovogodišnji Exit imati jedno od najboljih izdanja do sada.

  O kvalitetu programa, po rečima generalnog menadžera festivala, svedoči i interesovanje publike, a ono je, sudeći po prodaji ulaznica, zaista veliko.

  "Interesovanje publike je sigurno najveće u poslednjih pet godina. Petrovaradinska tvrđava se 'puni' velikom brzinom, u ovom trenutku imamo između 35 i 40 hiljada prodatih karata za svaki dan Festivala. Kapacitet Tvrđave je od 45 do 50 hiljada posetilaca, što znači da je ostalo još samo malo karata", kazao je on.

  Kovačević je sa ponosom istakao da je Exit od strane inostranih medija i publike svake godine svrstavan među 10 najvećih muzičkih festivala u Evropi

  Exit kamp u Novom Sadu za prva dva dana primio je nešto više od 700 posetilaca, među kojima su najbrojni gosti iz regiona, Holandije i Grčke, rekla je Tanjugu portparolka kampa Milena Vučković.

  Vučković je rekla da je kapacitet ovogodišnjeg Exit kampa, koji je u ponedeljak u 8 sati počeo sa radom, oko 4.500 gostiju.

  Exit kamp je ove godine smešten na lokaciji kod otvorenog bazena Spensa, odnosno, iza istočne tribine stadiona FK "Vojvodina".

  "Mislim da su posetioci kampa ove godine mnogo više upućeni ka centru grada zbog lokacije na kojoj se kamp nalazi. Iz razgovora sa posetiocima mogu zaključiti da su oni zadovoljni zbog toga što su smešteni u centru grada", rekla je Vučkovićeva.

  Satnicu dešavanja na EXIT festivalu preuzmite ovde (PDF)
  Mapu festivala za bolje snalaženje po tvrđavi preuzmite ovde (PDF)
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali