VojvodinaCafe - Psi lutalice sve veći problem u Subotici
    • Psi lutalice sve veći problem u Subotici

      Od kako je gradski azil zatvoren, psi lutalice su sve veći problem na subotičkim ulicama. Od početka godine komunalnoj policiji prijavljeno je 200 slučajeva napada pasa lutalica, a samo tokom vikenda prijavljeno je 20 slučajeva, gde su primećeni čopori pasa na ulicama. Broj prijava udvostručen. Traže odštetu, procedura za isplatu oštrija, prenose "Novosti".



      U odnosu na isti period broj je udvostručen, te nije teško zaključiti da se porast lutalica podudara sa zakatančenim azilom u Ganjo šoru, koji je u decembru prošle godine odlukom veterinarske inspekcije prestao da radi.

      Dok se ne otklone navedene zamerke kada je o smeštaju pasa reč i ne zaposli veterinar, subotička "Čistoća", koja upravlja azilom, nemoćna je da smesti lutalice, a ruke su vezane i komunalnoj inspekciji i drugim ustanovama.

      - Očekujemo da će se problem rešiti za oko mesec dana, u toku je javna nabavka za ambulantu, zaposlen je i veterinar - kažu u "Čistoći" i apeluju na građane da ne hrane pse na ulicama pored zgrada, pijaca ili kontejnera, jer tako mogu i druge građane da dovedu u opasnost jer se ne zna kako će pas da reaguje.

      U svakoj nevolji postoje oni koji vide mogućnost za laku i brzu zaradu. Da bi se domogli naoknade, u proseku oko 100.000 dinara, građani su se dovijali na najrazličitije načine - kao ugrize pasa prijavljivali su najobičnije posekotine, ujede sopstvenih pasa prikazivali kao da su od lutalice, poturali noge pod čeljust, te jedni drugima lažno svedočili.

      Zbog jednog slučaja lažnog svedočenja na sudu podneta je i krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu.

      Upravo zbog takvih slučajeva zloupotrebe pooštrena je pravna procedura, više se ne zaključuju vansudska poravnjanja i svaki ujed se mora dokazivati na sudu.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)