VojvodinaCafe - Vojska poklonila knjige novosadskoj biblioteci
 • Vojska poklonila knjige novosadskoj biblioteci

  Gradska biblioteka u Novom Sadu bogatija je za 14.000 knjiga. Potpisivanjem Ugovora o prenosu javne svojine na pokretnim stvarima na Grad Novi Sad, bez naknade, između 1. Brigade kopnene vojske i Grada Novog Sada, bibliotečka građa rasformirane biblioteke Garnizona Novi Sad, naime, predata je na korišćenje Gradskoj biblioteci, prenose Novosti.  Ovu vrednu donaciju, u Čitaonici Gradske biblioteke, Draganu Kojiću, direktoru ove ustanove, uručio je pukovnik Željko Petrović, zamenik komandanta 1. Brigade KOV.

  Prilikom uručenja, kojem su prisustvovali i predstavnici Grada, direktor Kojić, zahvalio se u ime korisnika bibloteke na poklonu i istakao da će najveći broj ovih knjiga biti usmeren ka korisnicima Gradske biblioteke, ali da će jedan deo donacije biti poklonjen partnerima ove kulturne ustanove.

  - Više od 1.000 knjiga biće poklonjeno Okružnom zatvoru u Novom Sadu - objasnio je Kojić.

  - Deo ćemo podeliti bibliotekama Južno-bačkog okruga, a nešto više od 200 naslova biće poslato bibliotekama na severu Kosova i Metohije.

  Pukovnik Petrović, objasnio je da se na osnovu odluke Ministra odbrane zbirka Opšteg fonda biblioteke koju čini više od 17.000 naslova, u više od 21.000 primeraka, poklanja Gradskoj biblioteci.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali