VojvodinaCafe - Podsticaji projektima za prevenciju nasilja
 • Podsticaji projektima za prevenciju nasilja

  Podsticaji pokrajine projektima za prevenciju nasilja i diskriminacije kao i aktivnostima najmlađih tokom njihovog letnjeg raspusta, u ukupnom iznosu od deset miliona dinara, ozvaničeni su danas potpisivanjem ugovora u prostorijama Vlade Vojvodine. Na konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije bilo je prijavljeno 43 projekta a finansijska sredstva, od ukupno četiri miliona dinara, dodeljena su za njih 16.  Preostalih šest miliona dato vaspitnoobrazovnim ustanovama čiji su projekti odobreni na konkursu "Aktivan raspust", saopšteno je na internet stranici pokrajinske vlade.

  Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu rekla je tom prilikom da je konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije namenjen prvenstveno mladima do 18 godina, "naročito za prevenciju vršnjačkog i elektronskog nasilja".

  Ona je izrazila žaljenje zbog toga što se organizacije koje se bave pravima LGBT osoba nisu prijavile u većem broju na tom konkursu napominjući da je samo jedna takva organizacija podnela projekat na tu temu.

  Konkursom "Aktivan raspust" namerava se da obrazovne ustanove osmisle kreativne aktivnosti, sportske ili radioničarske, za mališane kako bi svoje slobodno vreme provodili u školskom dvorištu, a ne na ulici.

  "Hoćemo da deca svoju školu prepoznaju kao svoj drugi dom. Nadam se da ćemo obezbediti sredstva da realizujemo ovaj konkurs i tokom zimskog raspusta", rekla je Čobanu.

  Na taj konkurs se prijavilo 66 kandidata, od kojih je 40 vaspitno-obrazovnih ustanova dobilo sredstva za ostvarivanje projekata, pri čemu su prednost imali projekti u saradnji sa udruženjima građana.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali