VojvodinaCafe - Muzički festival Cantat Novi Sad 2013
 • Muzički festival Cantat Novi Sad 2013

  Festival Cantat Novi Sad 2013 održaće se od 25. do 31. avgusta na raznim lokacijama, a posetioci će, pored mnogih kamernih mešovitih horova, imati priliku da čuju Slađanu Milošević i Seven Kings The Family of Gipsy Kings. Program festivala počinje svečanim otvaranjem u Sinagogi 25. avgusta u 21 sat, kada će nastupiti združeni horovi iz Segedina i Novog Sada, kao i simfonijski orkestar iz Segedina.  Narednih dana, 26, 27. i 28. avgusta u holu zgrade Vlade Vojvodine u isto vreme nastupiće kamerni mešoviti horovi iz Venecuele, Segedina i Gerone, a 30 avgusta predstaviće se radionica festivala.

  Ulaznice je potrebno kupiti za koncerte Slađane Milošević čiji su gosti vokalni ansambl "Novosadski Nonet", a koji će se održati 29. avgusta u Studiju "M" u 21 sat i Seven Kings The Family of Gipsy Kings koji će biti 31. avgusta na platou kod Spensa, a specijalni gost im je Marija Šerifović.

  Aleksandra Slađana Milošević, u karijeri dugoj više od tri decenije pokazala je beskompromisni kvalitet svojim avangardnim umetničkim izrazom. Ona je kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent, vokal, gitarista, bas gitarista, violinista, klavijaturista i perkusionista. Gostovala je u stotinama gradova širom sveta i izdala je 9 muzičkih albuma, 11 singlova kao i brojne kompilacije.

  Seven Kings the Family of Gipsy Kings čini sedam članova koji sviraju gitare i pevaju najlepše pesme Gipsy Kingsa. Oni su treća generacija muzičkih porodica Baliardo i Reyes, a njihove očeve i stričeve publika celog sveta zna kao Gipsy Kings. Ova porodica generacijama je svoju publiku vodila kroz cigansku muziku prošlosti i sadašnjosti. Novosađani ce imati prilike da čuju i njihove nove pesme.

  "Festival Cantat Novi Sad će se ove godine održati po treći put i zadovoljstvo nam je što smo uspeli i ove godine da obezbedimo vrlo bogat program", rekao je izvršni direktor festivala Petar Bursać i dodao da je festival od strane gradskih i pokrajinskih institucija prepoznat kao univerzalni vid komunikacije sa ostatkom sveta.

  Cantat Novi Sad postoji od 2011. godine kada je bio organizovan koncert grupe ZAZ na Petrovaradinskoj tvrđavi.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali