VojvodinaCafe - Poslanici pričaju o svemu, osim o svom gradu
 • Poslanici pričaju o svemu, osim o svom gradu

  Poslanici iz Novog Sada u Skupštini Srbije za poslednjih godinu dana retko su za govornicom pričali o temama koje su u vezi sa problemima svog grada, pokazalo je istraživanje Centra za regionalizam. Kako se navodi u istraživanju, novosadski poslanici više su govorili o problemima Vojvodine, a naročito problemima oko Razvojne banke Vojvodine i finansiranja pokrajinskog budžeta.  Od 11 narodnih poslanika iz Novog Sada najviše puta je učestvovao u glasanju Vučeta Tošković iz SNS-a (185 puta). Slede Milorad Mijatović (172) iz SDPS-a i Momo Čolaković iz PUPS-a (166 puta).

  Kada je reč o poslanici Dragani Đuković iz Sremske Kamenice (URS), ona je u Parlamentu govorila 15 puta, od čega je jednom postavila pitanje rada Kliničkog centra Novi Sad i jednom pomenula firmu iz Novog Sada u sklopu rasprave o "Južnom toku".

  Poslanica Jasmina Obradović iz Futoga (SNS) imala je šest govora, gde je pominjala Vojvodinu u sklopu rasprave o izdvajanju sedam odsto za vojvođanski budžet i pominjala "futoški kupus" kao robnu marku sa geografskim poreklom.

  Grad Novi Sad je do kraja 2012. godine predstavljalo 12 narodnih poslanika, a nakon ostavke poslanice Aleksandre Jerkov (LSV) region Novog Sada ostao je sa 11 u Skupštini Srbije.

  Istraživanje je obuhvatilo period od 31. maja 2012. do 31. maja 2013. godine.

  Tokom istraživanja obrađeni su podaci o aktivnosti poslanika kroz sva njihova obraćanja u Parlamentu i glasanje o zakonima, a beležena je i njihova aktivnost vezana za podnošenje amandmana.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali