VojvodinaCafe - Rekonstrukcija Bulevara Oslobođenja u Novom Sadu
 • Rekonstrukcija Bulevara u Novom Sadu

  Bulevar Oslobođenja, jedina saobraćajnica koju Novosađani zovu samo prvim delom imena, najzad će biti obnovljena. JP „Zavod za izgradnju grada“, naime, počeo je, posle dužeg vremena, prve ozbiljnije radove na rekonstrukciji glavnog gradskog bulevara. Rekonstrukcija ove saobraćajnice počela je na raskrsnici Bulevara Oslobođenja i ulice Narodnog fronta, odnosno, raskrsnice na koju se „spušta“ Most slobode, i na samom početku, zbog velike frekvencije na ovoj raskrsnici, izazvala je dosta saobrajnih gužvi.  U ZIG, međutim, objašnjavaju kako je kolovoz na Bulevaru Oslobođenja u vrlo lošem stanju zbog velike frekvencije saobraćaja, odnosno, zbog toga što je samo u poslednjih deset godina saobraćajno opterećenje na ovoj trasi duplirano.

  - Ovo je prva od četiri planirane raskrsnice na ovom Bulevaru koju ćemo ovom prilikom rekonstruisati - kažu u ZIG. - Cilj nam je da obezbedimo nesmetano funkcionisanje kolskog i pešačkog saobraćaja.

  Dnevno ovim bulevarom, navode u ZIG, prođe gotovo 800 autobusa, a to za posledicu ima izuzetno loše stanje kolovozne konstrukcije, pogotovo samih raskrsnica.

  - Upravo zato, posle dužeg vremena, pristupilo se prvoj ozbiljnijoj rekonstrukciji na Bulevaru - preciziraju u ovom gradskom preduzeću. - Posle ove raskrsnice, nastaviće se radovi na raskrsnici sa Bulevarom cara Lazara, Futoškom ulicom i Bulevarom kralja Petra Prvog. Nisu, naravno, zaboravljene ni pešačke i biciklističke staze, koje će etapno biti rekonstruisane duž cele trase.

  Radovi koji se trenutno izvode, inače, odnose se na struganje gornjeg sloja asfalta, a iz ZIG apeluju na vozače da izbegavaju ulice koje se ukrštaju sa Ulicom narodnog fronta, kao i samu Ulicu narodnog fronta.

  - Svesni smo činjenice da će izmena režima saobraćaja poremetiti dosadašnje navike vozača, pa se radovi izvode u vreme najmanje saobraćajne opterećenosti, u vreme godišnjih odmora i raspusta - kažu u ZIG. - Molimo građane da imaju razumevanja i strpljenja dok se ovi radovi ne završe.

  Bulevar Oslobođenja je dug 2.700 metara, od Železničke stanice do Mosta slobode, građen je od 1962. do 1964. godine. Nekada je nosio ime Bulevar 23. oktobra, po danu oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, a statističari su izračunali da svako vozilo sa novosadskim tablicama bar jednom dnevno prođe ovom ulicom.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali