VojvodinaCafe - Novosadsko muzičko leto 2013
 • Novosadsko muzičko leto 2013

  Jedan od najpoznatijih evropskih omladinskih ansambala "Wonderful youth orchestra" pod upravom maestra Igora Koreti-Kureta otvoriće ovogodišnju manifestaciju Novosadsko muzičko leto u četvrtak, 25. jula, u Sinagogi. Osamdeset talentovanih mladih muzičara iz dvadesetak evropskih zemalja prirediće koncert s početkom u 21 čas, a ulaz je besplatan za sve posetioce.  Na programu: Đ. Verdi: Uvertira iz opere "Nabuko", R. Vagner: Simfonija u C-duru, Ž. Bize: Svita "Karmen", Đ. Verdi: Preludijum iz opera "Travijata" (III čin)

  Stvoren kako bi preneo univerzalnu poruku o kulturnoj saradnji i evropskoj integraciji, Orkestar "Wonderful Youth" – Evropski omladinski duh, danas se smatra važnom polugom za lični i muzički razvoj njegovih mladih članova. Osnovao ga je sadašnji umetnički direktor i vodeći dirigent, maestro Igor Koreti-Kuret, u saradnji s Izvršnim odborom kulturne asocijacije "Scuola per Giovani Musicisti" iz Trsta. Svake godine oko 80 talentovanih mladih muzičara poziva se da budu članovi orkestra i da u određenim vremenskim intervalima vežbaju za nastupe. Kadar zadužen za svaki odsek ansambla čine najbolji međunarodno priznati profesionalni muzičari, vodeći članovi poznatih orkestara kao sto su amsterdamski Kraljevski orkestar Koncertgebaua, Budempeštanski festivalski orkestar, Orkestar milanske Skale, kelnski Orkestar Ve-De-Era (WDR) itd.

  Novosadsko muzičko leto trajaće do 23. avgusta i u narednih mesec dana Novosađane očekuju koncerti umetničke muzike, ali i etno, džez, pop, flamenko i "džipsi" zvuci i predstave koje će priređivati umetnici iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Španije, Danske i Francuske.

  Nakon otvaranja, u subotu 27. jula sledi koncert grupe Ođila, potom nastup pijaniste Aleksandra Šandorova u ponedeljak 29. jula, dok će avgustovski programi započeti koncertom Masima Savića i pijaniste Matije Dedića u četvrtak 1. avgusta. Svi programi počinju u 21 čas i predviđeno je da se realizuju u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici. U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u Sinagogi.

  Detaljne informacije o sadržajima Novosadskog muzičkog leta 2013. na: www.muzickaomladina.org. Prodaja ulaznica za koncerte: Muzička omladina Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel. 021/452 344) radnim danima od 8 do 14 časova ili dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa. Onlajn rezervacija i prodaja ulaznica na: www.muzickaomladina.org

  Ulaznica za sve koncerte je 500 dinara, osim za koncert Masima Savića i Matije Dedića koja košta 1.000 dinara.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali