VojvodinaCafe - Autobusi Kulatransa voze na rezervi
 • Autobusi Kulatransa voze na rezervi

  Zbog nedostatka goriva „Kulatrans“ ne saobraća do Novog Sada i Beograda. Ako vozila stanu, opštinari kažu da će angažovati novog prevoznika. Drumski prevoznik „Kulatrans“, zbog nedostatka goriva, sa 15 letnjih linija pao na - četiri, a zapretila je i opasnost da potpuno obustavi saobraćaj. Račun preduzeća je u blokadi, a novac za nabavku goriva ne može da se sakupi od prodaje karata, jer je zbog letnjeg raspusta znatno opao broj putnika.  - Zadržali smo radničke linije do Kruščića, Ruskog Krstura, Sivca i Vrbasa. Do Subotice, radi uštede goriva, putnike prevozimo kombijem. Ne saobraćaju nam linije do Novog Sada i Beograda. Za turu do Beograda potrebno je 120 litara goriva, a trenutno imamo - 40. Dosad smo se dovijali kako da obezbedimo 60 litara nafte za odlazak do Beograda, a onda od pazara kupimo tamo još toliko goriva za povratak. Sada to nije moguće - kaže šef saobraćaja u „Kulatransu“ Milan Vojnović.

  On navodi da „Kulatrans“ ima 1,7 miliona dinara potraživanja, ali trenutno ne može da ih naplati.

  - Duguju nam fabrike „Aska“ u Kuli i „Karneks“ u Vrbasu, kao i autobuske stanice u Beogradu i Novom Sadu. Najveći dužnik je opština Kula, koja nije izmirila 560.000 dinara za đački prevoz. Tražili smo da nam za taj novac kupe gorivo, ali nam je rečeno da bi to bilo kršenje zakona - kaže Vojnović.

  Predsednik opštine Kula Dragan Trifunović odgovara da će dug lokalne samouprave ovom auto-prevozniku biti izmiren, ali da to neće biti spas za ovo preduzeće.

  - Isplatićemo dug do kraja avgusta, ali on ne može da bude upotrebljen za kupovinu goriva, jer ide direktno na račun „Kulatransa“, a odatle će, kao i sva naša dosadašnja izdvajanja za regresiran učenički prevoz, otići za namirenje zaostalih plata radnicima, čija potraživanja blokiraju preduzeće - kaže Trifunović.

  Ako „Kulatrans“ stane, biće raspisan tender za novog prevoznika, jer je, prema rečima predsednika opštine, to obaveza lokalne samouprave.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali