VojvodinaCafe - Novi Sad otvara azil u septembru
 • Novi Sad otvara azil u septembru

  Posle poništenja privatizacije veterinarske stanice i njenog vraćanja pod okrilje grada Novog Sada, posao prikupljanja i zbrinjavanja pasa i mačaka lutalica trebalo bi da obavlja ta ustanova. Koordinator kabineta gradonačelnika Novog Sada Živan Kolarski ističe da, nakon što brokeri budu prebacili akcije veterinarske stanice na vlasnički račun Novog Sada, sledi pravljenje javnog gradskog preduzeća koje će moći u punom kapacitetu da obavlja taj posao sakupljanja pasa i mačaka lutalica.  On napominje da za prihvatilište za pse u Novom Sadu nedostaje nekoliko dokumenata, te da se kabinet gradonačelnika susreo sa nekoliko nelogičnosti tokom pribavljanja upotrebne dozvole za azil.

  "Treba nam dozvola Gradske uprave za urbanizam, kao i registracija u Republičkoj upravi za veterinu", ističe Kolarski i dodaje da se nada da će posao sa papirima biti završen tokom naredne nedelje.

  Kolarski zaključuje da Grad može da osnuje i hiljadu prihvatilišta za pse, ali da, ukoliko se ne promeni svest građana o odgovornosti prema kućnim ljubimcima, ništa ne vredi.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali