VojvodinaCafe - "Dani Brazila" od 16. do 18. avgusta u Novom Sadu
 • "Dani Brazila" od 16. do 18. avgusta u Novom Sadu

  Festival Dani Brazila – novosadski samba karneval će po četvrti put od 16. do 18. avgusta 2013. godine otvoriti vrata egzotičnog Brazila i svim posetiocima omogućiti nova saznanja, pružiti brojne kulturne sadržaje ali pre svega doprineti nezaboravnoj zabavi. Prethodne godine festival je privukao pažnju 8000 ljudi iz celog sveta čime je pokazao da može da se poredi sa većim svetskim festivalima ovog tipa.  Projekat Dani Brazila - novosadski samba karneval nastao je iz potrebe da se novosađani upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću brazilske kulture kako bi se unapredio međukulturni dijalog u ovoj multietničkoj sredini i stekao uvid u moderne Evropske kulturne trendove.

  Program ovog festivala uključuje muzičke, plesne i sportske radionice, prezentacije, izložbe, predstave, koncerte i noćne zabave koje će se tokom tri dana Festivala odvijati na više lokacija u gradu – Kupalište Štrand, Kulturni centar Novog Sada i Petrovaradinska tvrđava. Kao voditelji ovih programa angažovani su stručnjaci iz zemlje i inostranstva koji su u svojim oblastima izuzetno uspešni i ostvareni. Trećeg dana Festival će obeležiti međunarodna karnevalska povorka koja će proći kroz grad i na taj način Novi Sad okititi imenom Karnevalski grad.

  Zainteresovani mogu da se prijave za besplatne radionice samba udaraljki, radionice samba plesa i radionice kapuere putem interent stranice www.danibrazila.org
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali