VojvodinaCafe - Ćiribu, ćiriba, Voša pregazila Bursu u gostima
    • Ćiribu, ćiriba, Voša pregazila Bursu u gostima

      Istorijski uspeh Vojvodine! Pobedila je Bursu u gostima 3:0 i plasirala se u baraž za Ligu Evrope! Vojvodina je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Bursu, pobedom u gostima 3:0! Nakon novosadskih 2:2, ekipa Marka Nikolića ostvarila je plan i trijumfom pred 25.000 gledalaca ušla u klupsku istoriju! Strelci golova za mirne, organizovane i disciplinovane Novosađane bili su Abubakar Oumaru u 10, Stojan Vranješ u 29. i Andrija Kaluđerović u 83. minutu.



      "Lale" su se uspehom u dvomeču sa favorizovanim i bogatijim rivalom iz Turske plasirale u baraž za popunu grupa Lige Evrope. Ime protivnika saznaće u petak i već sada je jedno sigurno - neće se uplašiti, ko god da sledeći dođe na "Karađorđe"!

      Tim Marka Nikolića odigrao je taktički perfektno, koristivši greške protivnika i sprečavajući bivše igrače velikih klubova (Milana, na primer) da više od jednom ozbiljno zaprete Mateju Delaču.

      I kada se to dogodilo, sredinom drugog poluvremena, talentovani golman je spretno reagovao i šut Stanislava Šestaka sa pet metara usmerio ka prečki.

      Voša je povela golom Abubakara iz kornera, posle dobrog prodora Petra Škuletića. Duplirala je prednost nakon prodora strelca po levoj strani i mirne reakcije Stojana Vranješa.

      Poslednji gol na meču postigao je Andrija Kaluđerović, u 83. minutu.

      Novosađani su u šest ovosezonskih međunarodnih utakmica dokazali da se u Srbiji ipak igra fudbal. Bolji u Novom Sadu nego u Beogradu.

      U dvomečima sa Hibernijansom (Malta), Honvedom (Mađarska) i Bursasporom ostvarili su pet pobeda, uz samo jedan, nesrećni, remi i gol razliku 17:6!

      Poređenja radi, Partizan i Crvena zvezda su u sedam utakmica ove sezone zajedno postigli pet, a primili sedam. Crno-beli nijednom nisu pobedili, a crveno-beli samo u prvom okršaju sa islandskim IBV-om.

      Mirni u "grotlu" stadiona "Bursa Ataturk", igrači u plavim dresovima demonstrirali su protivniku i publici sav svoj kvalitet.

      Odluka Marka Nikolića da Petar Škuletić bude najistureniji napadač njegovog tima, a da Oumaru i Alivodić dejstvuju po krilima, pokazala se kao pun pogodak već na početku meča.

      Uz perfektnu igru odbrane i defanzivnih vezista, kao i savršenu kretnju svih igrača bez lopte, crveno-beli iz Novog Sada apsolutno su zasluženo zakazali bar još dve evropske utakmice.

      Napadač "lala" brzo je u 9. minutu protrčao po desnoj strani, pokušao da proigra Oumarua, ali je Sener Ozbajrakli izbacio loptu u korner. Namera Novosađana da postignu gol ostvarena je već posle nekoliko desetina sekundi, kada je Abubakar najviše skočio na centaršut i savladao Sebastijana Freja.

      Zbunjeni ranim vođstvom protivnika, igrači Burse su krenuli u napad žustro, ali ne i previše organizovano, što je brzo kažnjeno - već na isteku 29. minuta.

      Kamerunac je protrčao po levoj strani, prišao kaznenom prostoru i uposlio Stojana Vranješa. Iskusni vezista šutirao je ka golu, a loptu je u mrežu prosledio Ibrahim Ozturk.

      Trener domaćih Hikmet Karaman brzo je reagovao, ubacivši napadače Unaja i Tunčaja, ali je već bilo prekasno. Izuzev opisane intervencije Mateja Delača, Bursa nije stvorila nijednu ozbiljnu i konkretnu priliku...

      A onda je Andrija Kaluđerović ušao u igru i otklonio svaku dilemu oko pobednika dvomeča. U 83. minutu je spretno dočekao centaršut Nemanje Radoje sa desne strane i treći put matirao Freja.

      Malobrojni navijači Vojvodine počeli su da slave. Već su navikli ovog leta.

      Novosađani su kao potencijalne protivnike imali Fiorentinu, Sent Etjen, Trabzonspor i Rubin iz Kazanja, pa se može reći da su odlično prošli jer će im poslednji protivnik za istorijski plasman u LE biti moldavski Šerif. Prvi susret igraće se 22. avgusta na Karađorđu, a revanš 29. avgusta u Tiraspolju.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)