VojvodinaCafe - Bizarni projekti koje finansira Novi Sad
 • Bizarni projekti koje finansira Novi Sad

  Na konkursu Grada Novog Sada za sufinansiranje naučnoistraživačkih programa iz oblasti ekologije, od 59 projekata, najviše su dobila udruženja bizarnih interesa. Podeljeno nešto više od 20 miliona dinara, a novac iz gradskog budžeta dobila je i organizacija Centar za razvoj prava muškaraca heteroseksualnog opredeljenja "Negovanje tradicije", koji je za projekat "Fotografija i ekologija" inkasirao 300.000 dinara, prenosi Blic.  Zastupnik ovog udruženja je Goran Puzić, prodekan za nastavu fakulteta Megatrend u Vršcu. On je u jednoj TV emisiji opisao nastanak svoje organizacije, kao i osnovna načela za koja se zalaže.

  - Bio sam s nekim društvom, pili smo vino iz Iriga, a to je bilo u vreme gej parade. U neko doba noći kažem da prebace na B92, kad tamo neke feministkinje traže svoja prava. A gde smo mi muškarci? Mi smo za očuvanje izvornih vrednosti balkanskih naroda. Priroda je odredila tako da dva muškarca, ne daj bože, mogu da imaju dete. Zamislite sad jednu pudlicu, pa se Serž Bramerc napije i kaže da to nije pudlica nego krokodil. I sad nas sedam i po miliona stanovnika Srbije treba da verujemo da je ta pudlica zapravo krokodil - kaže Puzić.

  Inače, isti iznos je dobilo je i udruženje "Futoški kupus" za "razvijanje svesti o značaju zaštite životne sredine kroz proizvodnju zdrave hrane".

  Novac je dobio i Centar za demokratiju i razvoj, čiji je zastupnik bivši v.d. direktor Pozorišta mladih Miloš Savin.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali