VojvodinaCafe - Reprogram duga za struju do novembra
 • Reprogram duga za struju do novembra

  Kompanija Elektrovojvodina podsetila je danas da dužnici mogu da potpišu sporazum o reprogramiranju duga za struju, a rok je 30. novembar. Direktor Elektrovojvodine Srđan Kružević rekao je na konferenciji za novinare da je predviđeno da se dugovi reprogramiraju na 12 do 120 rata, a uslov za potpisivanje sporazuma je plaćeni račun za jul. Svi oni koji su tuženi, koji imaju dugove ili su već ušli u proces reprogramiranja, imaju prava da potpišu novi reprogram koji nudi i otpis dugova od 15 do 40 odsto.  "Svi koji se odluče da dug plate u celosti, moći će da ostvare otpust duga od 40 odsto, oni koji dug plaćaju u 60 mesečnih rata ostvaruju otpust od 40 odsto, a ostali koji će dugove izmiriti na 120 rata ne mogu ostvariti otpust", rekao je Kružević.

  Naplata električne energije u Vojvodini je, kako je dodao, najbolja u Srbiji, ali potraživanja Elektrovojvodine ipak iznose oko šest milijardi dinara.

  Elektrovojvodina od jula ne naplaćuje električnu energiju jer je time počelo da se bavi novoosnovano preduzeće EPS Snabdevanje, a Elektrovojvodina uslužno radi poslove distribucije struje u Vojvodini.

  Konfuziju kod korisnika izazvala su dva računa koja je Elektrovojvodina poslala tokom jula, od kojih je jedan obaveštenje o promenama sistema naplate, a drugi je račun za struju.

  Predstavnici Elektrovojvodine su naglasili da je rok za plaćanje računa za električnu energiju od sada 25. u mesecu, a ne 20. kako je to do sada bilo.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali