VojvodinaCafe - Uskoro konkurs za stadion "Karađorđe"
 • Uskoro konkurs za stadion "Karađorđe"

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da bi ovih dana trebalo da bude raspisan međunarodni konkurs za idejno rešenje stadiona "Karađorđe", kako bi grad dobio reprezentativni objekat za održavanje sportskih takmičenja u najboljim uslovima. Vučević je ponovio da grad želi celovito rešenje pitanja gradskog stadiona, da bi se na njemu odigravale fudbalske utakmice Vojvodine i reprezentacije Srbije i održavala atletska takmičenja u uslovima kakvi su u Evropi.  Gradonačelnik je rekao novinarima da je zadovoljan kvalitetom i brzinom obavljenih radova na izgradnji i opremanju svlačionica kao i postavljanju stolica na novoj južnoj tribini, kako bi stadion bio spreman za prvi susret u plej-ofu za plasma Vojvodine u gruonu fazu Lige Evrope, protiv moldavskog Šerifa.

  "Za nas u gradu je veoma važno da sutra, prilikom posete delegacije UEFA, stadion ‘Karađorđe’ dobije pozitivnu ocenu, što znači da ispunjava uslove za odigravanje utakmica u Evroligi", rekao je Vučević.

  On je pohvalio izvođače zbog toga što su u protekla dva meseca ubrzali radove ističući da s novom južnom tribinom stadion dobija potpuno drugačiji izgled, ali je napomenuo da, u okviru budućeg celovitog rešenja, predstoji i rekonstrukcija istočne tribune kao i čitave te strane stadiona, gde ima uslova za izgradnju atraktivnog poslovno-stambenog prostora.

  Vučević je ponovio da će grad podržati inicijativu navijača da bude postavljen video-bim u centru grada za praćenje revanš utakmice Vojvodine sa Šerifom, ukoliko bude obezbeđen televizijski prenos iz Tiraspolja iduće sedmice.

  Potpredsednik Upravnog odbora FK Vojvodina Dušan Vlaović rekao je novinarima da bi prenosa trebalo da bude jer je "cena rapidno spuštena" i prihvatljiva je za naše prilike tako da, kako je dodao ne vidi razloga za to da ga Radio-televizija Vojvodine ne prihvati.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali