VojvodinaCafe - Dunavski dijalozi 2013 u Novom Sadu
 • Dunavski dijalozi 2013 u Novom Sadu

  Festival će okupiti 80 umetnika iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Bugarske i Ukrajine, sa više od 20 umetničkih događaja, najavili su organizatori. Internacionalni Festival savremene umetnosti podunavskih zemalja "Dunavski dijalozi 2013." biće održan u Novom Sadu i Petrovaradinu od 29. avgusta do sredine septembra u organizaciji Galerije Bel Art.  Manifestacija obuhvata 16 zasebnih izložbi koje će biti postavljene u galerijskim, muzejskim i alternativnim prostorima, a pojedinačne izložbe se otvaraju 29, 30. i 31. avgusta i traju neke do 10. a neke do 15. septembra.

  Festival će okupiti 80 umetnika iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Bugarske i Ukrajine, sa više od 20 umetničkih događaja, najavili su organizatori.

  Osnivač i direktor festivala je Vesna Latinović, a art direktor Sava Stepanov. U realizaciji programa pomogao je Austrijski kulturni forum.

  Tokom manifestacije publici će biti ponuđeni i performansi, projekcije video radova, izložba umetničkih zastava, instalacije, tribine i umetničke radionice.

  Takođe biće održana kolonija studenata sa profesorima akademija umetnosti u Novom Sadu i Beču, koja počinje sutra na Fruškoj gori.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali