VojvodinaCafe - Kompletan program "Planet Rock" festivala
 • Kompletan program "Planet Rock" festivala

  Program novog interdisciplinarnog festivala "Planet Rock" teži da objedini više segmenta alternativne kulture: skejtere i bajkere, klabere, rokere, street art i film, a sam festival ima za cilj da nagovesti potencijal jedne urbane gradske zone – kineske četvrti i postavi temelj za tradicionalni festival koji će označavati kraj leta. Glavne zvezde prvog "Planet Rock" festivala biće Kevin Saunderson i beogradska hip hop Bad Copy.  Kevin Saunderson sa Derrick Mayom i Juan Atkinsom čini poznatu Belleville trojku, a sa Paris Grey kultni sastav Inner City. Sjajni di-džej i producent sa karijerom od 25 godina nastupiće u SKC Fabrika, dok će Bad Copy koga čine Ajs, Timbe i Vikler nastupiti u klubu Quarter sa novim albumom ''Krigle''.

  Pored Kevina Saundersona i Bad Copy, programu "Planet Rock"-a priključuje se još devet izvođača. Podršku Kevinu Saundersonu u SKC Fabrika čine Marko Milosavljević, Klaus i X-Coast.

  U klubu Quarter će uz Bad Copy nastupati: Don't Touch Anything – premijerni nastup novog projekta iza kojeg stoje Shpira (Baseline/ex-Trance Balkan Desorganisation/Hain Teny), Umbo, gost iz Osijeka, Jackie Dagger, Yeah Left i M-Tech.

  U večernjim časovima započeće filmski maraton u Open – air bioskopu sastavljen od savremenih klasika u čijem fokusu su muzika, street-life i umetnost. Cinema City Stage, bioskop na otvorenom, prikazaće filmove '’The Chemical Brothers: Don’t Think", ''Doin' it in the park: Pick-up Basketball, NYC'', kao i film o novosadskim skejtborderima ''Silikonsko proleće'' reditelja Vanje Hovana.

  Muzičko - filmski festival, koji će se održati 30. avgusta u Novom Sadu, nastao je u saradnji festivala Cinema City i organizacije HNS Creative.

  Pretprodajna cena karata iznosi 690 dinara, dok će ulaznice na dan programa koštati 990 dinara. Svi koji žele da kupe ulaznice moći će da dođu do njih onlajn putem sajta www.gigstix.com. Takođe, ulaznice će biti dostupne u Novom Sadu, na GigsTix prodajnim mestima - Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12) i Bulevar Books (Bulevar oslobođenja 60).
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali