VojvodinaCafe - Vojvodina poražena od Šerifa
    • Vojvodina poražena od Šerifa 2:1

      Novosađani u Tiraspolju poraženi od Šerifa u revanš utakmici plej-ofa za Ligu Evrope - 1:2. Meč u Novom Sadu nedelju dana ranije završen je 1:1, tako da je evropski san za Vojvodinu završen. Vojvodina očigledno nije isti tim od kada je Kamerunac prešao u belgijski Beveren. To su pokazali rezultati u Jelen Superligi (dva remija i u 93. minutu izvojevana pobeda protiv Spartaka), kao i nastupi u dvomeču sa moldavskim Šerifom.



      Posle 1:1 u Novom Sadu, kada su celo drugo poluvreme imali igrača više, Novosađani su u Tiraspolju poraženi 1:2 od moldavskog Šerifa, čime je završen san o plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope.

      Oba pogotka crveno-beli su primili posle grešaka u odbrani, ali ono što takođe treba da brine trenera Marka Nikolića jeste neubedljiva igra u napadu.

      Iako im je u revanšu bio neophodan barem jedan pogodak, igrači Vojvodine prilično rezervisano ušli su u utakmicu, predvođeni samo jednim napadačem, Petrom Škuletićem, koji je početkom drugog dela morao van terena zbog povrede, a zamenio ga je Andrija Kaluđerović.

      Gol su postigli prekasno, u 89. minutu, a strelac je bio Nikola Leković koji se ubacio iz drugog plana na centaršut Vilićevića i udarcem glavom lobovao Vjekoslava Tomića.

      Do tog trenutka Voša je imala samo jednu gol-šansu - u 31. minutu, kada je Igor Đurić šutirao, takođe glavom, a Tomić uz dosta napora intervenisao na gol-liniji.

      Sve ostale akcije Vojvodine završavale su se ili nepreciznim dodavanjem ili reakcijom odbrane Šerifa na ivici kaznenog prostora.

      S druge strane, moldavski klub za koji zbog žutih kartona nije igrao doskorašnji član Crvene zvezde Kadu, umeo je da kazni greške rivala.

      Prvo u 59. minutu, kada je Brazilac Žulijam iskoristio lošu procenu kompletne defanzivne linije crveno-belih nakon dugačkog dodavanja Mojala i proigravanja Ise glavom. Zatim i u 67. minutu, kada je igračima Šerifa "poklonjena" lopta na polovini igrališta, a u nastavku akcije precizno je sa 30 metara šutirao Fernando.

      Šerif će se tako po treći put u svojoj istoriji naći u Ligi Evrope, dok će Vojvodina čekati neku novu priliku. A ova uopšte nije bila loša!

      ŠERIF: Tomić, Samardžić, Paje, Vilijan Turan, Metua, Fernando (90+7. Bolsakov), Balima, Mojal (76. Paščenko), Žulijam (90+1. Paireli), Isa, Rikardinjo.

      VOJVODINA: Delač, Đurić (71. Denković), Trajković, Vulićević, Leković, Vukčević, Alivodić, Vranješ, Poletanović (71. Tumbasević), Radoja, Škuletić (49. Kaluđerović).

      Nikolić: Ostaje žal...

      Ni Vojvodina, ni Partizan. Od ranije ni Crvena zvezda, ni Jagodina.

      Nijedan klub iz Srbije neće ove sezone igrati utakmice nakon avgusta. Crno-beli su poraženi od Tuna (0:3), a "lale" od moldavskog Šerifa (1:2).

      Stotine Novosađana okupile su se u četvrtak uveče u centru grada da na velikom video bimu, po kiši, gledaju istorijski meč Vojvodine u dalekom Tiraspolju... Tiho su se razišli oko 21 čas.

      Tim Marka Nikolića poražen je od Šerifa 1:2 i tako okončao skoro dvomesečnu evropsku epizodu, tokom koje je eliminisao Hibernijans, Honved i skupocenu Bursu.

      Bez Abubakara Oumarua, "lale" nisu imale snage, ni kvalitet da eliminišu četvrtog rivala, nakon 1:1 na "Karađorđu".

      Novosadski crveno-beli pokušali su u finišu da "bunarenjem" izbore dva gola, ali su uspeli samo jedan. Na njihovu žalost, drugo poluvreme odigrali su bez najboljeg napadača Petra Škuletića, koji je zbog povrede zamenjen u 48. minutu.

      "Imali smo dobre šanse i u prvom i u drugom poluvremenu. Nismo dali gol iz tih prilika i ostaje nam da žalimo. Šerif je igrao čvrsto, imao je puno raspolozenih igrača. Postigli su prvi gol posle naše greške. a mi smo imali i peh da je Škuletić morao da izadje već u 48 minutu, jer nije mogao izdržati bol u vratu od posledice zadobijenog udarca", konstatovao je Nikolić.

      Njegovom timu sledi povratak u Srbiju i kratak odmor do početka priprema za nedeljnu utakmicu sa Čukaričkim, liderom Jelen Superlige.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)