VojvodinaCafe - Na Novosadskom sajmu niče akvapark
 • Na Novosadskom sajmu niče akvapark

  Na prostoru Novosadskog sajma bi, u okviru proširenja i unapređivanja njegove delatnosti, iduće godine trebalo da bude izgrađen akvapark sa velnes i spa centrom. "Našu osnovnu delatnost, priređivanje sajmova i izložbi, planiramo da proširimo tako što ćemo jedan deo pretvoriti u akvapark, spa i velnes centar, koji će biti dostupni građanima Novog Sada, Vojvodine, Srbije...", rekao je generalni direktor te sajamske kuće Dragan Lukač.  Napominjući da postoje odlični preduslovi za ostvarivanje te investicije, on je dodao da taj prostor u sajamskom krugu, gde će iznići akvapark, praktično da i nije korišćen u protekle tri decenije.

  "Moramo dogodine da povećamo broj sajamskih izložbi, da uvećamo naše prihode, pojačamo odgovornost i disciplinovanost u radu, odnosno da se svi maksimalno angažujemo kako bi naša kompanija bila reper za sve ostale", naglasio je prvi čovek Novosadskog sajma.

  Lukač je dodao da novo rukovodstvo, koje tu uglednu sajamsku kuću predvodi bezmalo pola godine, "ima zadatak da podigne Novosadski sajam na višu lestvicu od dosadašnje, da bude reprezent i uzor za druge institucije i kompanije u zemlji i okruženju".

  U okviru planova proširenja sajamskih aktivnosti predviđeno je da odmah posle Nove godine bude održan sajam odbojke, sajam turizma biće sa jesenjeg premešten u prolećni termin a sajmovima lova, ribolova i sporta biće pridodat sajam automobila, pa će tako zajednički naziv tih manifestacija - "Lorist" biti korigovan u "Lorisa".

  Novina iduće godine biće i sajmovi kozmetike, opreme za medicinu i farmaciju, a u planu je i vraćanje u Novi Sad sajmova građevinarstva i nameštaja, kao i novogodišnjeg vašara.

  Tako će već na kraju ove godine biti priređen novogodišnji vašar na Novosadskom sajmu ali nešto skromnijeg kapaciteta, ali ta manifestacija biće "zametak za takve priredbe narednih godina", rekao je Lukač.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali