VojvodinaCafe - Počinje 19. Kanjiški džez festival
 • Počinje 19. Kanjiški džez festival

  U Domu umetnosti u Kanjiži od danas do 14. septembra biće održan 19. Kanjiški džez festival, najavio je umetnički direktor Dejan Vujinović. Na početku programa biće otvorena izložba fotograma kanjiškog umetnika svetskog renomea Jožefa Nađa i izvedena njegova poznata predstava "Vojcek". U muzičkom delu sviraće neka već poznata imena iz ranijih festivalskih izdanja, ali i umetnici koji prvi put dolaze u grad na Tisi.  Prvi će nastupiti nemačko-američki duo Matijas Šubert (saksofoni) i Hamid Drejk (bubnjevi, udaraljke).

  Naredne večeri sviraće britanski duo Trevor Vats (saksofoni) i Verjan Veston (klavir), kao i srpsko-mađarski septet Silarda Mezeija (viola).

  Za kraj su najavljeni češki duo Miroslav Vitouš (kontrabas) i Jirži Stivin (duvački instrumenti), kao i mađarski bend "Grencso Collective Celebration" koji predvodi Ištvan Grencso (duvački instrumenti).

  Svake večeri u kasnim satima domaći i strani muzičari priređivaće i "fri sešne".

  Organizator festivala je Umetnička radionica "Kanjiški krug". Grafički motiv na plakatu i propratnim štampanim materijalima autorsko je delo Laure Peić Sagmeister, akademske slikarke iz Kanjiže.

  Realizaciju festivala pomažu Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine, Regionalni kreativni atelje Jožef Nađ, Opština Kanjiža, Mesna zajednica Kanjiža i "Natural doo" Kanjiža.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali