VojvodinaCafe - Donji Srem uzeo Zvezdi bod, Voša sigurna
    • Donji Srem uzeo Zvezdi bod, Voša sigurna

      Fudbaleri Crvene zvezde su razočarali svoje navijače, kojih je skoro 38.000 došlo na proslavu 50. godina od prve takmičarske utakmice odigrane na Marakani, jer je brojčano slabijem Donjem Sremu, ekipi koja je poslednja na tabeli, dozvolila da golom Aškovskog u drugom minutu sudijske nadoknade vremena dođe do 2:2. Donji Srem je pred ovaj meč dao samo dva gola u prethodna četiri nastupa. Dva je dao i Crvenoj zvezdi, i to nakon što je ona povela sa 2:0, a onda imala i igrača više.



      pravo su gosti imali i prvu veliku šansu na utakmici, i to preko Prljevića koji je glavom sa sedam, osam metara zahvatio loptu glavom posle kornera, nateravši Bajkovića da je paradom spreči da uđe u gol. Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor slavljenika: nedugo posle majstorije Pečnika, Zvezda je povela: centaršut Kasalice sa levog krila Dauda je iskoristio da u devetom minutu glavom matira Belića, za radost 37.620 gledalaca.

      Kad već nije bilo velikih prilika na terenu posle Zvezdinog vođstva, ako se izuzme jedna odlična intervencija Bajkovića posle centaršuta gostiju, navijači su iznova došli u centar pažnje i to u 29. minutu. Zbog poruke upućene predsedniku FSS ("Godina 1961. - Tomislav Karadžić prvi srpski huligan") sudija Darko Bogdanović prekinuo je meč dok se transparent ne ukloni. A to se desilo pet minuta kasnije, uz silne povike "Fudbalske sudije, to su sluge mafije" i "Tole, odlazi", pa je utakmica nastavljena.

      Na prvu pravu prilku posle Daudinog gola morala je da se čeka sudijska nadoknada vremena, kada je Kasalica bio u prilici posle prodora sa leve strane, ali je pravovremena intervencija golmana Belića sprečila drugu promenu rezultata. Stoga se sa skromnih 1:0 na semaforu i otišlo na predah.

      Drugo poluvreme počelo je uz ogromnu zastavu "šetalicu" na severnoj tribini, na kojoj je poput crno-bele fotografije prikazan dolazak publike na Marakanu. Na terenu je, međutim, ponovo Donji Srem bio prvi u šansi, i to preko Damjanovića koji je izbegao ofsajd-zamku, a onda mu je udarac sa desne strane, sa ivice kaznenog prostora, zaustavio Zvezdin golman Bajković bacivši se u desno i sprečivši da ta dijagonala odsedne u mreži.

      I, baš kao u prvom delu meča, crveno-beli su to odmah kaznili: igrao se 54. minut kada je Mijailović u mestu uspeo da se oslobodi čuvara na levom krilu, uputi centaršut na peterac, a tamo je loptu promašio Lakić-Pešić, što je Nejc Pečnik iskoristio da duplira prednost slavljenika.

      Nakon toga, usledio je prilično miran period igre, sve dok se nisu sporečkali Pečnik i Lakić-Pešić, koji su zbog manjeg fizičkog sukoba dobili žute kartone. U prilici se nedugo zatim našao Kasalica, koji je umesto levom, jer je bio sa leve strane, probao desnom nogom da lobuje golmana, šutirajući "iz prve" na dodavanje sa desne strane, a taj pokušaj poslao je loptu pokraj gola.

      Tada je počela renesansa Donjeg Srema. Gosti su, zasluženo po svemu viđenom, najpre smanjili rezultatski zaostatak u 76. minutu: posle auta sa desne strane, Martinović je glavom izbacio loptu na ivicu kaznenog prostora, odakle ju je Lakić-Pešić odmah vratio u šesnaesterac, gde je rezervista Marčeta utrčao iza Zvezdine odbrane i poslao loptu ukoso, ispod ruku Bajkovića, pravo u mrežu.

      Asistent za smanjenje zaostatka nije se dugo radovao, jer je pet minuta kasnije sa leđa srušio Onjila te mu je sudija Bogdanović opravdano pokazao drugi žuti karton, pa je Donji Srem ostao sa desetoricom na terenu. Iz tog prekida su crveno-beli mogli da reše sve dileme, ali je Martinović loše zahvatio loptu na centaršut Kovačevića i pogodio stativu nakon karambola pred golom gostiju.

      Međutim, nije tu bio kraj šokova na Marakani: u 92. minutu, posle kornera sa desne strane, lopta je u gužvi pala pred "Partizanovo dete" Stefana Aškovskog, koji je iz okreta, sa tri metra, savladao Bajkovića - poravnavši rezultat na 2:2 i izazvašvi salve zvižduka publike na našem najvećem stadionu, na kome se slavljenička atmosfera na kraju pretvorila u kritike momaka koji sada nose crveno-beli dres.

      U subotu je Vojvodina odličnom igrom u prvom, a prilično bledom u drugom, pobedila Novopazarce sa 2:1 golovima Alivodića i Škuletića. Novosađani su poveli u 16. minutu posle dobrog dugog proigravanja Trajkovića, asistencije Škuletića i rutinske realizacije doskorašnjeg igrača Novog Pazara, a potom se Škuletić u 33. upisao u strelce, na dodavanje Vranješa. Gosti su u samom finišu, preko Arsenijevića, prepolovili zaostatak, ali nisu uspeli i da ga u potpunosti nadoknade u preostala četiri minuta.

      Aleksandar Pešić izrastao je u junaka Jagodine, postigavši oba gola u pobedi nad Spartakom. Najpre je u 15. minutu bio na pravom mestu posle odbitka nakon šuta njegovog saigrača Lepovića, a onda je u 52. minutu bio precizan i sa ivice kaznenog prostora, postigavši konačan rezultat i obezbedivši sva tri boda za osvajača Kupa.

      Jelen Superliga, 5. kolo

      Subota:

      Rad - Radnički Kragujevac 1:0 (1:0)
      (Pavlović 20)

      OFK Beograd - Radnički Niš 2:1 (2:0)
      (Damjanović 26 pen, Živković 35 a.g. - Stojanović 50 pen.)

      Javor - Čukarički 0:2 (0:0)
      (Srnić 51, Stojiljković 64)

      Vojvodina - Novi Pazar 2:1 (2:0)
      (Alivodić 16, Škuletić 33 - Arsenijević 86)

      Jagodina - Spartak 2:0 (1:0)
      (Pešić 15, 52)

      Napredak - Voždovac 1:1 (1:0)
      (Gavrić 41 - Đorđević 90)

      Sloboda - Partizan 1:2 (0:0)
      (Pilipović 83 - A. Živković 49, Kojić 81)

      Nedelja:

      Crvena zvezda - Donji Srem 2:2 (1:0)
      (Dauda 9, Pečnik 54 - Marčeta 76, Aškovski 90+2)
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)