VojvodinaCafe - Oktobar mesec sajmova u Novom Sadu
 • Oktobar mesec sajmova u Novom Sadu

  Direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač izjavio je danas da će na narednoj sajamskoj manifestaciji na Novosadskom sajmu - Međunarodnim jesenjim sajmovima, koji su na programu od 2. do 6. oktobra, nastupiti više od 300 izlagača iz deset zemalja. Lukač je za narednu godinu najavio određene izmene u sadržini jesenjih sajmova u okviru kojih će biti održani sajmovi lova, ribolova i sporta, turizma, sajam šumarstva, sajam hortikulture, eko-svet i sajam konjarstva.  "Već sledeće godine napravićemo manje izmene i to na taj način što ćemo sajam turizma premestiti da bude na proleće. Ne radi se o nikakvom eksperimentu već o želji da izađemo u susret izlagačima koji su nam sugerisali da im je prolećni termin znatno interesantniji", pojasnio je Lukač.

  On je kazao da će posetiocima predstojećih sajamskih priredbi biti ponuđeno više od 50 najvećih brendova lovačke i ribolovačke opreme, a biće upriličene i dve izložbe lovačkih trofeja.

  "I na jesenjim sajmovima imaćemo porodični dan koji se pokazao kao odlična akcija u okviru koje će cela porodica moći da uđe na sajam po ceni jedne ulaznice", rekao je Lukač.

  Direktorka Javnog preduzeća "Vojvodinašume" Marta Takač je kazala da je to preduzeće pripremilo aktivne programe kojima će se predstaviti na Jesenjim sajmovima kako na štandu JP "Vojvodinašuma", tako i na otvorenom sajamskom prostoru.

  "Četvrtak je tradicionalno dan posvećen šumarstvu, popularno nazvan "Dan šumara", u petak otvaramo lovačku kuću u Kaću, a u subotu je Dan lovišta, kada ćemo organizovati i razna takmičenja, među kojima i takmičenje u duvanju u rog i oponašanju rike jelena, koje već polako postaje tradicionalni deo našeg nastupa na Sajmu", rekla je Takač.

  Sajmovi LORIST počinju u sredu, 2. oktobra, Sajam turizma i Sajam konjarstva i sersana dan kasnije, a traju do nedelje, 6. oktobra.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali