VojvodinaCafe - Cenovnik ilegalnih usluga u KPZ Sremska Mitrovica
    • Cenovnik ilegalnih usluga u KPZ Sremska Mitrovica

      Trgovina drogom, mobilnim telefonima, alkoholom i pogodnostima za osuđenike već godinama je unosan posao u KPZ Sremska Mitrovica, piše "Blic". Sagovornik "Blica", koji je i sam bio pritvoren u toj ustanovi, tvrdi da posao sa drogom drži novosadski klan, a glavni čovek je osuđen na više od deset godina zatvora. On navodi da su u mrežu trgovine upleteni i ljudi iz obezbeđenja, koji od spolja prenose drogu. Droga se u zatvoru plaća novcem, ili u naturi - cigarama i telefonskim karticama.



      Pakovanje heroina od 10 miligrama košta od 10 do 15 evra, a kada se ova doza prodaje za duvan, cena je boks "malbora". Jedan "džoint" košta kao pet pakli "best" ili "klasik" cigareta, a tableta ekstazija košta 10 evra, navodi sagovornik Blica.

      Za mobilni telefon za kontakt sa porodicom treba izdvojiti 50 evra, za poslovni mobilni 300, punjenje baterije se naplaćuje od 10 do 20 evra, a pravo na češće posete košta oko 100 evra. Prelazak u poluotvoreni deo je najskuplji, pa tako košta 500 evra, flaša vina je 120 dinara, a litar žestine 10 evra, navodi "Blic".
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)