VojvodinaCafe - Osnovni sud u Vrbasu za tri opštine
 • Osnovni sud u Vrbasu za tri opštine

  Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je da je predviđeno da područje opština Vrbas, Kula i Srbobran dobiju Osnovni sud sa sedištem u Vrbasu. Selaković je istakao da prema broju stanovnika, teritoriji koju pokriva i obimu posla, područje ove tri opštine zaslužuje da dobije Osnovni sud i Osnovno javno tužilaštvo, navodi se u saopštenju. On je dodao da će sudske jedinica u Kuli ostati da radi i biće efiksnija i funkcionalnija nego što je to bila do sada.  Prema njegovim rečima, u jednom mestu biće krivično odeljenje suda i javno tužilaštvo, a u drugom mestu građansko odeljenje tog suda.

  Selaković je istakao da će područje Osnovnog suda u Vrbasu, prema novom Zakonu pripasti Višem sudu u Somboru, što će dovesti do smanjenja obima posla Višeg suda u Novom Sadu.

  - Opštine koje posebno nemaju uslove za osnivanje suda, spajamo u jednu i time stičemo uslove da to područje dobije Osnovni sud - rekao je Selaković i dodao da će na ovaj način pravda biti bliža građanima, a sudska mreža racionalnija.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali