VojvodinaCafe - Otvorena tri nova vrtića u Subotici
    • Otvorena tri nova vrtića u Subotici

      Broj dece koja pohađaju predškolsku ustanovu Naša radost u Subotici se povećava, pa su u novoj školskoj godini otvorena tri nova vrtića. Posle vrtića u Aleksandrovu koji je otvoren prošle nedelje, otvorena su još dva nova vrtića – „Zlatna ribica u Malom Bajmoku i Jagodica na Kelebiji. Prostorije Zlatne ribice svečano su otvorili gradonačelnik Subotice Modest Dulić i direktor PU Naša radost Jašo Šimić.



      Gradonačelnik Dulić je istakao da je ulaganje u decu ulaganje u budućnost i da je otvaranje vrtića vest koja uliva optimizam.

      „U vremenu kada je opštepoznat trend smanjenje broja dece, otvaramo nove vrtiće. To znači da prekidamo sa negativnim trendom i da se povećava broj dece u Subotici, što je za svaku pohvalu i što uliva optimizam. Otvaranjem novih vrtića i formiranjem novih grupa Grad nastavlja odgovornu politiku prema našim najmlađima rekao je Dulić.

      On je naglasio da su rebalansom budžeta obezbeđena sredstva i za pomoć porodicama koje imaju više dece tako da je boravak u vrtićima za treće i četvrto dete besplatan.

      Jašo Šimić je kazao da je u Predškolsku ustanovu Naša radost upisano 70 dece više u odnosu na prošlu godinu, a najveći deo povećanja je u jaslama, čak 27 odsto.

      „To ne znači da smo još izašli iz crno-sive zone oko broja dece, ali smo tu negde, približavamo se nuli” - naglasio je Šimić, i dodao da je za proširenje kapaciteta vrtića u Aleksandrovu, Malom Bajmoku i na Kelebiji, renoviranje, zakup i angažovanje vaspitača uloženo oko 3,6 miliona dinara.
      Komentara 1 komentar
      1. Avatar od  olga75
        olga75 -
        jeej , nadam se da je to pomak
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)